Drakengard 3 director legt de oorsprong van de series’ controversiële aspecten uit

Drakengard 3 director Taro Yoko heeft in een nieuw (en zeldzaam) interview aangegeven waarom zijn serie iedere keer een handjevol controversiële onderwerpen en thema’s – waaronder incest – bevatte.

Siliconera rapporteert dat Yoko, een welbekend interview-verlegen man, laatst samenkwam met schrijvers van Dengeki Online onder het genot van een biertje om te praten over zijn RPG-reeks. Wanneer hij gevraagd werd waarom hij de behoefte voelde om zulke ‘pikante’ kwesties in zijn game te stoppen, antwoordde hij:

“If I make something half-hearted or normal, I don’t think it’ll beat the likes of Final Fantasy or Dragon Quest. I believe that it is what led to the wild pitch result of what we have.

At the time, there was a popular anime that featured 12 sisters (Sister Princess) so I borrowed from that and made an ending with many sisters. However, the involved staff didn’t agree with the idea, so we had to kill off certain elements.”

Het is dus eigenlijk gewoonweg een poging om anders te zijn dan de rest. Als de delicate kwesties die hij in zijn games aanspreekt volwassen worden aangepakt en ook nog is het verhaal dienen, dan zou het moeten kunnen – wat ons betreft. Maar het doet je toch denken: zijn er geen andere manieren om jezelf apart te zetten? Wat vind jij?

Boxshot Drakengard 3

Drakengard 3

Releasedatum:
21-05-2014
Genre:
Adventure-RPG
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
Drakengard 3 krijgt launch trailer
Gepubliceerd op 21 mei, 2014 om 13:45
Drakengard 3 krijgt zeer exclusieve Collector’s Edition
Gepubliceerd op 3 apr, 2014 om 11:45
Drakengard 3 krijgt een releasedatum, in EU alleen digitaal verkrijgbaar
Gepubliceerd op 6 feb, 2014 om 15:51
Leer Drakengard 3 goed kennen door de Advertisement video
Gepubliceerd op 17 dec, 2013 om 09:00
  1.    7444 XP
    Flaming_Kaiser's avatar

    Ik vond de games erg leuk dus ik laat de man lekker zijn visie uitvoeren 😀 Ik moest met deel 1 of 2 nog een eindbaas verslaan voor een speciaal einde. Ben er maar gestopt voordat ik mijn console het raam uitgeflikkerd had.