Op de PlayStation Meeting eind februari eerder dit jaar kondigde Sony de PlayStation 4 officieel aan en hierbij konden ze melden dat de console nog dit najaar in de winkels zal liggen. Voor welke regio dat van toepassing is, dat is een tot op heden onbeantwoorde vraag. Ook tasten we nog in het duister wat de exacte releasedatum betreft, Sony daarentegen niet (meer).

In een interview met Edge heeft Michael Denny, SCE Worldwide Studios VP, aangegeven dat Sony de releasedatum van de console kent en dat het belangrijk is dat de gamers de nieuwe console ervaring zullen gaan ontvangen. Met dat in het perspectief was de PlayStation Meeting het juiste moment om de console officieel aan te kondigen.

“we know our launch date, and we think it’s very important that gamers receive that new console experience.”

“With that in mind, we just thought it was the right time to set the vision and set the agenda in New York.”

Dat Sony de releasedatum van de PlayStation 4 kent is op zich vrij voor de hand liggend, maar nu dit ook gedrukt staat op basis van een interview suggereert dat des te meer naar een officiële releasedatum aankondiging op de E3 later dit jaar, waar naar verwachting Sony ook de prijs en de regio’s bekend zal maken.