Wordt motion control uiteindelijk dan de standaard?

Met de PlayStation 2 bracht Sony EyeToy al aan de man. Nou sloeg dit nog niet direct aan bij het grote publiek, maar een aantal jaar verder kwam Nintendo met de Wii op de markt. Het lukte de Wii wel motion control aan de man te brengen. Hierdoor zijn inmiddels ook Microsoft & PlayStation weer bezig met motion control in te zetten als een nieuwe manier om spellen te spelen.

Phil Spencer van Microsoft denkt zelfs dat motion control de nieuwe norm gaat worden, evenals dat het spelen van online multiplayer spellen over de laatste paar jaren zo onwijs populair is geworden.

“Ik denk dat net als met de multiplayer, motion controls een norm gaan worden. Als je nu een racegame uit zou brengen zonder multiplayer, dan zal deze game niet goed verkopen. Ik denk dat motion controls en spraakherkenning ook een deel moeten uitmaken van het gamen.”, aldus Spencer.

Persoonlijk vind ik dit nogal vervelende woorden om te horen. Zitten we nu echt te wachten om ook nog actief door de huiskamer te stuiteren na een dag hard werken of school?

Wat vinden jullie? Zitten jullie te wachten op motion control als norm voor gamebesturing?

15 reacties

 1. Anoniem -   
  84.245.18.159 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Zolang wij gamers daar niet zo over denken, wordt het ook niet verkocht en zal het gewoon blijven zoals het is.

  Maar…
  Ik ben eerlijk gezegd best geïnteresseerd in deze interface. Resident Evil 4 op de Wii was echt leuk met de controls en ook Zack & Wiki zou niet zo sterk zijn met de gebruikelijke controller interface.

  Ik denk niet dat het “de standaard” wordt overigens. Er zullen altijd games zijn die beter in de oude standaard passen.

 2.    1562 XP
  dikked's avatar

  ik vind motion controller grappig maar het is geen norm als het er niet bij zit vind ik het ook best

 3.    98 XP
  Ely's avatar

  Dan zitten toch echt grof fout. Ik heb bijna nog geen ene positieve reactie gezien over de motion controller. Geef mij maar de gewone controller :/.

 4.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  Serieus, ik lig hier op de grond van het lachen. Hoe kan ook maar iemand Spencer na deze uitspraak serieus nemen? Het werkt waarschijnlijk veel slechter in racegame’s die simulator zijn. En daar wil je al helemaal niet in de lucht lopen te sturen. En hoe wil je gaan herladen ofzo?

 5.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @Roytjuh: geeen ervaring met de wii kennelijk 😉

  met shooters zoals
  red steel
  the conduit werkt dit perfecT

 6.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  Ik hoop het niet:P

 7. Anoniem -   
  84.104.175.15 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Ik denk dat het vooral een kwestie is van op welke game pas je het toe.

  Het lijkt mij geweldig om een spel zoals assasins creed 2 met twee motion controlers te spelen. Vooral de double knife optie, schild en zwaard en vooral pijl en boog. Dat zou de game een stuk leuker maken.

  Ik heb echter wel vraagtekens bij het gebruik van de motion controler bij games zoals call of duty. Misschien als je de motion controler in een pistool vorm kan klikken, maar los in de hand lijkt het me niet fijn om een m4 te besturen.

  Natuurlijk kan je na een zware werkdag ook gewoon je controler pakken, niemand heeft gezegd dat je verplicht bent de motion control te gebruiken.

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik hoop het niet. Vind het niks.

 9.    107 XP
  tamil112's avatar

  heb zelf de WII thuis. ja eerste maanden vonden me vrienden ook leuk. nu zitten we toch liever LBP of Fifa COD tedoen dan stomm met de wiimote te zwaaien met mario. misshien over 20 jaar. als alles motion control goed werkt als in de Star Trek films dan pas:D

 10.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Mwha, ik vind het een keus, dat je kan kiezen, wil je dit met motion control spelen of niet.

 11.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Ik zit toch altijd al met de joystick, armen, bovenlichaam, mee te sturen als ik bij een racegame de bocht niet haal. In zo’n situatie lijkt mij motion control ideaal, maar misschien is dat meer sixaxis.

  Ik ben pas Nico Bellic als ik zit. Ik ben pas Drake als ik zit. En ik ben pas Altair, jawel. Als ik zit. Gamen doe ik zittend. Met een pot bier, of thee. Voorlopig geen motion voor mij

 12.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Alsjeblieft niet… het werkt gewoon niet bij een paar genres, en de controller zoals ie nu is wel, behalve bij RTS games, dus laat het gewoon zo. Motion controllers zouden een add-on moeten blijven, zoals het bij de EyeToy zo was, met zijn aparte games of games die het gebruiken. Zoals er net racesturen zijn voor racegames.

 13.    945 XP
  JoostNL's avatar

  Cod op de motion control.. denk het niet xD

 14.    369 XP
  matthijs222's avatar

  hmmm, een enkele game gebaseerd op motion control vind ik niet erg, maar ELKE game!? no fckin way!!

 15.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Nu nog niet, maar voor in de toekomst heeft die wel gelijk