Met de PlayStation 2 bracht Sony EyeToy al aan de man. Nou sloeg dit nog niet direct aan bij het grote publiek, maar een aantal jaar verder kwam Nintendo met de Wii op de markt. Het lukte de Wii wel motion control aan de man te brengen. Hierdoor zijn inmiddels ook Microsoft & PlayStation weer bezig met motion control in te zetten als een nieuwe manier om spellen te spelen.

Phil Spencer van Microsoft denkt zelfs dat motion control de nieuwe norm gaat worden, evenals dat het spelen van online multiplayer spellen over de laatste paar jaren zo onwijs populair is geworden.

“Ik denk dat net als met de multiplayer, motion controls een norm gaan worden. Als je nu een racegame uit zou brengen zonder multiplayer, dan zal deze game niet goed verkopen. Ik denk dat motion controls en spraakherkenning ook een deel moeten uitmaken van het gamen.”, aldus Spencer.

Persoonlijk vind ik dit nogal vervelende woorden om te horen. Zitten we nu echt te wachten om ook nog actief door de huiskamer te stuiteren na een dag hard werken of school?

Wat vinden jullie? Zitten jullie te wachten op motion control als norm voor gamebesturing?