Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: BioShock Infinite is uit en er valt genoeg plezier in te beleven, zo veel dat wij het beloonden met een 9,5 in onze review. Toch kan niet iedereen de nieuwe BioShock waarderen, want sommige christelijke gamers vinden dat ontwikkelaar Irrational Games toch net even te ver gaat, zo ook christen en gamer Breen Malmberg.

Al aan het begin van het spel wordt duidelijk dat religie en politiek een grote rol spelen in de game. Normaal gesproken geen reden voor de meeste christelijke gamers om een titel te laten liggen, maar hier gaan ze te ver. Het probleem ligt hem aan het begin van het spel, als je net een minuutje of tien bezig bent, waar je gedoopt moet worden om de vliegende stad Columbia binnen te mogen. Er is geen enkele manier om de doping te ontlopen, je moet het accepteren anders kan je niet verder met het spel.

Toch is het raar dat men de lijn trekt bij de doping in het spel, want er zijn vele andere acties die in verschillende religies verboden zijn, die zonder problemen worden uitgevoerd. Zo zijn er voldoende religieuze gamers die zonder problemen games spelen die dingen als magie, voorhuwelijkse sex en moord bevatten. “De doping en het ontvangen van de heilige geest staan voor mij centraal in het christendom en in dit spel wordt ik gedwongen tot extreme godslastering door de neppe doping te accepteren.”, zo legt Malmberg uit.

Videogames zijn fictie en je wordt niet beoordeeld voor je acties in het spel, zo krijg ik gelukkig geen levenslang voor mijn kills in Call Of Duty, maar toch denkt niet iedereen er zo over. Mijn vraag gaat daarom nu uit naar de mening van de religieuze gamers. Wat vinden jullie van deze kwestie, is het onzin of ben je het helemaal met Malmberg eens?