http://www.psx-sense.nl/images/file/img_516eeb4d171d0.jpg

Het internet is de afgelopen in een rap tempo veranderd en niet alleen zijn websites glansrijker en grootser, maar de snelheid is vooral verbeterd. De tijden van 56k modem’s lijken wel een miljoen jaar geleden en gisteren is in Japan een heuse doorbraak bereikt. Internetprovider ‘So-net’, die wordt gefinancierd en ondersteunt door Sony, heeft namelijk 2 Gbps internet gelanceerd.

Dit betekent dat je nu als thuisconnectie het snelste internet van de wereld kunt hebben, mits je in Japan woont. Met een downloadsnelheid van 2 Gbps en 1 Gbps upload vliegt het web je letterlijk en figuurlijk voorbij. Klanten krijgen een ONU (Optical Network Unit) van de provider met drie Gigabit ethernet poorten en ondersteunt 450 Mbps Wi-Fi over 802.11 a/b/g/n.

Mocht je online bestellen, dan ben je geen installatie fee kwijt van ruim $540,- en de kosten bij een 2 jarig contract is $51 dollar per maand, omgerekend van 4,980 yen. Dat is ongeveer 40 euro per maand, voor 2Gbps internet met een 2 jarig contract.

Niet iedereen in Japan kan het nog krijgen, enkel de regio’s Chiba, Gunma, Ibaraki, Tochigi, Tokyo, Kanagawa en Saitama.