Toen een maand geleden bekend werd dat het jagen op walvissen in Assassins Creed IV: Black Flag voor zou komen was dierenrechtenorganisatie PETA op zijn teentjes getrapt. Volgens PETA zou het spel de walvisjacht verheerlijken. Ubisoft reageerde een dag later en maakte op komische wijze het standpunt van PETA belachelijk.

In een exclusief interview met examiner.com ging Game Director Ashraf Ismail dieper in op het wildlife van Black Flag, waar ook het grote zwemmende zoogdier ter sprake kwam. Gevaarlijke beesten waren in AC III al te bewonderen en ook in deel vier zullen ze een rol spelen. Je zal wel extra goed op moeten passen in dit nieuwe deel.

“boven het wateroppervlak is Edward heer en meester (denk aan het harpoeneren van walvissen, waar je veilig op de boot staat), maar onderwater is het een heel ander verhaal. Je wilt zeker geen haai tegenkomen onder water”, zo waarschuwt Ismail ons.

In Black Flag zullen we dus de optie krijgen om zelf te gaan (wal)vissen! Wat zal het nu druk zijn op het hoofdkantoor van PETA, alle medewerkers over hun toeren omdat wij straks op ons visstoeltje achter de TV een virtuele walvis aan het “binnenharpoeneren” zijn.

Alsof we straks onze vakantie in Zuid-Europa afzeggen om lekker op een bootje met de Japanners mee te kunnen gaan vissen, daarnaast kunnen de walvissen toch wraak nemen als Edward zelf een duik in het water neemt?

Ubisoft geeft, zoals eerder al duidelijk was, geen gehoor aan de waarschuwing van PETA en doet er nog een schepje bovenop. Er is nog geen reactie van PETA op deze nieuwe ontwikkeling, al is het de vraag of ze een tweede confrontatie met Ubisoft aandurven.