Gerucht: PS3/Vita-game Warrior’s Lair was bijna klaar, maar is geannuleerd


Tijdens de onthulling van de PlayStation Vita op de E3 in 2011 kondigde Sony ook een nieuwe game genaamd “Warrior’s Lair” (Ruin) aan met Cross-play functie tussen de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Sinds die aankondiging hebben we, op een demo van een paar maanden geleden na, nooit meer iets van Warrior’s Lair vernomen. Het lijkt erop dat het nu te verklaren valt waarom het van de aardbol verdwenen leek: het spel is geannuleerd.

Een gebruiker op het forum QuarterToThree, Nightgaunt, claimt de hoofddesigner van de vermiste game te zijn. Naast het antwoorden van vele vragen over de game, geeft Nightgaunt opheldering over de toestand van de game.

“Het spel zou een jaar in ontwikkeling zijn en volgens onze planning hadden we binnen 3 maanden Warrior’s Lair af kunnen leveren, als Sony het project niet geannuleerd had. Er zat een man of 60 in het team en ik leidde zelf een team van acht designers en tien junior level designers. Hierbij moet ik ook nog melden dat Sony al miljoenen dollars in het spel had gestopt toen ze bij ons de stekker eruit trokken. Zelf weet ik niet wat de reden van de annulering was, daar kan ik alleen over speculeren.”

Vervolgens gaat Nightgaunt in op de aankondiging van Sony dat het spel verder ontwikkeld zou worden in San Diego Studios. Hij geeft toe dat het project inderdaad is overgedragen, maar dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er vorderingen zijn gemaakt, aangezien San Diego Studios niet de kennis had om overweg te kunnen met de tools, technologie en design van de originele developer Idol Minds. Naast dit feit zou hij vele geruchten hebben gehoord over een volledig annulering.

Vergeet het niet met een korreltje zout te nemen, want het blijft een gerucht. Voor wie de hele post van Nightgaunt rustig na wil lezen kan hier terecht.

Boxshot Warrior's Lair

Warrior's Lair

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
Sony heeft Warrior’s Lair (Ruin) geannuleerd
Gepubliceerd op 3 jul, 2013 om 18:25
 1.    476 XP
  Klart's avatar

  zou jammer zijn

 2.    596 XP
  The_ghostmen's avatar

  als het gecancelled is zal het waarschijnlijk zijn omdat ze diablo uitbrengen voor de ps3/ps4.
  hopen dat er dan ook nog een psvita versie komt van diablo

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Denk ook dat blizzard strikken een betere zet was dan dit uitbrengen en investeren met niet veel resultaat. Weliswaar hopen dat diablo ook op vita komt

 4.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Aw, zag er best wel lachen uit.

 5. crew Redacteur -    1916 XP
  Faunus's avatar

  Zou zonde zijn er weer een loze belofte van Sony ivm de Vita…

 6.    7517 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Jammer ik snap alleen niet dat Japanse bedrijven zo last de stekker eruit trekken. Maar ik weet niet het hele verhaal.

 7.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Hmmm, is dit niet dat spel dat juist vaak bij presentaties van de vita indertijd getoond werd om crossplay te benadrukken?