Voor de gamers onder ons die zich nog niet aan de bijzondere wereld van Tamriel hebben gewaagd, komt over een tijdje, volgens geruchten, de ideale oplossing. Volgens deze geruchten verschijnt er binnenkort namelijk een Skyrim: Legendary Edition. Zeventien maanden na de release van de game lijkt de tijd rijp te zijn voor deze editie.

Eerder deze week deelde Bethesda mede, het ontwikkelen van nieuwe content voor Skyrim achter zich te laten, wat de weg vrij maakt voor een complete editie. Deze editie van Skyrim bevat de game zelf, wat geen verrassing is, en dan ook alle DLC die voor de game is uitgekomen.

Spelers die de wonderbaarlijke omgevingen van Skyrim nog niet hebben ontdekt of die de DLC nog niet hebben gespeeld moeten deze legendarische editie van Skyrim zeker in huis halen, mits deze ook daadwerkelijk verschijnt. De DLC “Dragonborn” laat je in de voetsporen treden van jouw voormalige Dragonborns. In “Hearthfire” kan je de echte family-man uit gaan hangen. Je kan dankzij deze DLC je eigen huis bouwen, vrouwtje in laten trekken en kinderen adopteren. Wat wil je nog meer, als nationale-held van Skyrim zijnde?

In “Dawnguard” kun je kiezen. Haat je vampieren en alles wat erop en eraan zit of ben je het liefst zelf een vampier? Tot slot de game zelf natuurlijk. De game is in veel gevallen goed voor 100+ uren aan gameplay. Er is genoeg te doen en je bent helemaal vrij in je keuzes. Je hoeft niks en je moet niks. Skyrim is werkelijk een ode aan het escapisme.

Nogmaals, het gaat hier om een gerucht en een bevestiging van Bethesda moeten we dus nog moeten afwachten.