Stel: je hebt een succesvolle game of franchise en je wilt er veel meer mee doen, bijvoorbeeld een film ervan maken, dat kan toch? Kijk bijvoorbeeld naar Tomb Raider, eerst een game, toen een succesvolle film. Hitman is ook zo’n geval, weliswaar iets minder succesvol, maar zeker geen misser. Daarbij kunnen we misschien de zeer succesvolle franchise Call of Duty eindelijk toevoegen.

Niemand minder dan Robert Bowling van Infinity Ward heeft de geruchtenmolen in gang gezet. Via zijn Twitterkanaal heeft hij gezegd dat hij in Parijs aan de praat is geraakt met niemand minder dan Xavier Gens, de Director van de Hitman films. En waarover hebben ze dan gepraat? Films natuurlijk, films die zijn afgeleid van succesvolle games.

Maar dat is niet het enige bewijs, want de naam Call of Duty is ook al geregistreerd als filmlicensie sinds 21 september jongstleden. Laten we hopen dat er een zeer goede film van Call of Duty komt, als dit allemaal waar mocht zijn en zolang Uwe Bolt er zich niet mee bemoeid, kan er niks verkeerds gaan.