Je hebt van die gamers die gewoon blij en tevreden zijn met wat ze hebben. Maar je hebt ook van die gamers die elke gelegenheid aanpakken om te zeuren en te zeiken over alles en nog wat. En je hebt van die gamers die gewoon de makers van de gameconsoles aanklagen als hun gameconsole kapot gaan. Zo één hebben we er vandaag.

John Kennedy heeft bij de rechtbank in San Francisco, Florida, Amerika, officieel een rechtszaak ingediend tegen Sony Computer Entertainment America (SCEA). De reden hiervoor is dat zijn PlayStation 3 is gecrashed door de update van firmware 3.0. Door deze verplichte update werkt zijn PS3 niet meer en houdt hiervoor SCEA verantwoordelijk. Zijn PlayStation 3 kon gerepareerd worden, maar daar moest John Kennedy wel even $ 150,- voor betalen.

Voor de aanklacht heeft hij twee redenen genoemd: ten eerste omdat Sony de update verplicht aan de eigenaar van een PlayStation 3, dus je kan niet om de update heen. Ten tweede is er genoeg geklaagd over deze update op een Sony forum met als actie van Sony een firmware FAQ voor de gedupeerden.

John Kennedy is het hier dus allemaal niet mee eens en dat is wel enigszins te begrijpen, maar of SCEA toegeeft aan de beste man of de zaak laat voorkomen, is nog nog niet bekend. Laten we hopen dat deze gamer een mooie regeling treft met SCEA zonder al te veel gedoe erom heen.