Tegenwoordig worden steeds meer projecten gefinancierd door Kickstarter, een programma waarin geld wordt vergaard voor ontwikkelaars met een goed idee voor een game. Personen die interesse hebben in de game doneren een bedrag waardoor zij hun aankomend project steunen en, afhankelijk van hoeveel ze ervoor over hebben, ook verschillende privileges ontvangen in ruil voor hun medewerking.

Among the Sleep is zo’n game die haar project via Kickstarter probeert te lanceren. Indien het beoogde doel van $200.000 wordt behaald, dan zal de game uit gaan komen op PC, Mac en Linux. Waarom we dit bericht dan posten op een PlayStation website? Dat komt omdat Krillbite Studio, de ontwikkelaar van Among the Sleep, heeft aangegeven dat indien het project een succes blijkt op Kickstarter, de game mogelijk ook de overstap maakt naar de huidige generatie consoles.

Among the Sleep is een first person horror/avontuur game met een nogal diep verhaal, waarin je in de schoenen van een twee jaar oud kind staat. Je zult te allen tijde bewust moeten zijn van het gevaar dat om je heen loert en plekken vinden om te schuilen voor gevaar. Krillbite heeft de kinderlijke fantasie en dromen zowel als setting en een actief gedeelte van de game geïmplementeerd en dat belooft dus een erg aparte ervaring te worden.

Op het moment van schrijven staat het project op ruim $66,000 met nog 27 dagen te gaan. Heeft het bovenstaande je interesse gewekt, steun dan Among the Sleep via deze link en wellicht zien we deze game dan ook terug op onze geliefde console.