Polyphony: “Enorm veel druk van Sony voor de release van GT5”

Gran Turismo, de succesvolle en realistische racefranchise van Polyphony, exclusief voor de gameconsoles van Sony. De eerste vier delen zijn een daverend succes geworden en daarom wachten teveel gamers al veel te lang op deel vijf. Eigenlijk is het heel simpel uit te leggen: door de concurrentie van Forza voor de Xbox 360, wilt de ontwikkelaar simpelweg niet op zijn bek gaan, dus een nog betere game uitbrengen dan al wordt verwacht.

Dit brengt veel stress met zich mee en daar komt Polyphony nu ook achter. Niet alleen de druk van de gamers voelen ze al lange tijd, maar ook Sony hijgt continu in hun nek. Kazunori Yamauchi van Polyphony verteld tegenover GameZine dat de druk van Sony enorm hoog is, omdat Sony de game zo snel mogelijk uit wil laten komen.

Uiteindelijk werpt dit volgens hem wel zijn vruchten af. Door de enorme druk van de kant van Sony hebben ze wel een team weten op te bouwen die keihard werkt aan een prachtige game. Hij noemt het zelfs een heuse familie wat er is ontstaan binnen de ontwikkelaar en met de mensen van Sony. Een betere samenwerking kan je niet wensen.

“Not in terms of content, but the pressure really, if we can call it that, of the delivery dates are sometimes difficult to bear. The most important people in my life and close work are of course employees Polyphony. We are like a family. On the other hand, some people at Sony helped me and help them grow professionally. And those people I work and my devotion I’m happy to help all I can.”

15 reacties

 1.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  ik ben benieuwd, goed werk heeft tijd nodig zeggen ze wel eens..

 2.    144 XP
  cllin4's avatar

  agreed

 3.    1250 XP
  Tommy88's avatar

  familie ontstaan, betere samenwerking, juist goed voor polyphony.. blablabla, allemaal pr-talk van yamauchi.. Breng die game nu aub eens uit!! 😐

 4.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  wanneer komt die uit ?

 5.    473 XP
  mickje12's avatar

  zet er wat meer druk achter Sony!!
  want het duurt een beetje te lang!

 6. Anoniem -   
  80.79.34.174 (Niet geregistreerd)'s avatar

  Dat mag ook wel aangezien ze er al veel te lang over doen!

 7. Anoniem -   
  93.125.245.242 (Niet geregistreerd)'s avatar

  GT5 heeft volgens mij al een record gebroken vwb hoe veel manuren je kan stoppen in een game. Het zou mij verbazen dat het spel ooit nog uitkomt. Naar perfectie streven is goed, perfectie bereiken is onmogelijk.

 8.    488 XP
  tigertijger's avatar

  nu ik wil het wel zien werken

 9.    13 XP
  hdkiller's avatar

  positieve stress komt denk ik ten goede van de game! kan niet w8en !¡

 10.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Dat kan ik me ook goed voorstellen, aangezien Sony de boel betaalt en ze al minstens voor de release van de PS3 al bezig waren met de game.. en dat is toch wel erg lang, zeker als je ziet hoe snel die gasten van Forza toch een behoorlijk spel in elkaar gezet hebben, en dat MET een fatsoenlijk schademodel (in tegenstelling tot de lakschade die in GT5 tot nu toe zit)..

 11.    6677 XP
  Myx's avatar

  Vind je het logisch als het elke keer mr weer uitgesteld word.

 12.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  door de concurrentie van Forza voor de Xbox 360: laat me niet lachen! heb deze game gespeeld, en hij stelt niks voor. zag er niet mooi uit en de gameplay was slecht. (deze game draait alleen maar om zelf de skin van je auto te maken)

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  mag ook wel na zoveel tijd…

 14.    60 XP
  JS2000's avatar

  Laten we hopen dat de game snel uitkomt in europa na de release in maart 2010 in japan.

 15.    571 XP
  r03n_d's avatar

  @ChristiaanvdG: 31 Maart 2010 zegt wikipedia. Het maakt mij niet uit hoe lang ik moet wachten, als het maar een succes word 😀 (Word het zowiezo wel, want GT2 heb ik op de PS1 helemaal grijs-gespeeld, en daar ben ik nu ook mee bezig met GT5-prologue :P)