Sinds de laatste paar uitgaven van Final Fantasy hopen de fans met steeds meer smart op nieuws omtrent Final Fantasy Versus XIII. De laatste paar Final Fantasy games waren niet slecht, maar zaten niet meer op één lijn met de titels die de franchise zo groot maakten.

Alles wat tot op heden bekend is over Final Fantasy Versus XIII wijst erop dat deze game weer gebruik maakt van alle elementen, waardoor RPG fans hun hart verloren aan Final Fantasy in de eerste plaats. Helaas is het al geruime tijd stil rondom deze titel, doodstil.

Kortgeleden deed het gerucht de rondte dat de naam van Final Fantasy Versus XIII mogelijk is gewijzigd naar Final Fantasy XV en director Tetsuya Nomura gaf vorige week aan dat de datum waarop de uiteindelijke onthulling zal geschieden ondertussen al vast staat. Tevens bleek de mogelijkheid aanwezig dat de game ook in ontwikkeling is voor de PS4 en aangaande die laatste ontwikkeling, is er weer een nieuw gerucht opgedoken.

Via onze oplettende vrienden van NeoGAF werden we geattendeerd op een bericht op een Franse gamingwebsite, welke een interessant bericht had ontvangen van een ‘bron dichtbij Square Enix’. De bron gaf aan dat Square Enix financieel werd bijgestaan door Sony om de game te kunnen over zetten naar de PlayStation 4 in 2011.

Met de E3 anderhalve maand van ons verwijderd kunnen we alleen maar hopen dat de ‘nieuwe’ Final Fantasy voor de PS4 die daar zal worden aangekondigd, dezelfde is als de Final Fantasy Versus XIII die pakweg zeven jaar geleden werd aangekondigd, maar die ons tot op de dag van vandaag weet te ontlopen…