Na een paar dagen vol mysterieuze teasers, kwam dan eindelijk de aankondiging van wat eerst schuil ging onder de naam Project Zwei; The Evil Within. Hoewel dit wel de aankondiging was die we verwachtte, waren veel gamers teleurgesteld dat het hier niet om een nieuwe Fallout bleek te gaan.

Toch blijkt Bethesda nog niet klaar te zijn met haar aankondigingen omtrent nieuwe games, want via de Australian Classification Board kwam een nieuwe titel aan het licht. De naam die gebruikt werd voor de aanvraag, Endless Summer, zegt ons helaas helemaal niets. Het gaat hier dus mogelijk om een nieuwe IP die, tot op heden, goed geheim is gebleven. De titel zal op meerdere platforms uitgebracht gaan worden en zou sterke horror bevatten.

Opvallend is wel dat de aanvraag is gedaan door Bethesda Softworks (uitgever) en niet Bethesda Game Studios (ontwikkelaar). Normaal gezien zou namelijk de ontwikkelaar in deze ‘auteurs plek’ moeten staan. Dit maakt de aanvraag wel interessant, ondanks dat we niet weten waar we op mogen rekenen. Gelukkig betekent het vaak dat we niet lang op een onthulling hoeven te wachten wanneer er een rating heeft plaatsgevonden. We zullen het nog even moeten aankijken…