Sony Santa Monica bedacht de ‘Share’ knop voor de DualShock 4 controller


De DualShock 4 controller is ten opzichte van de voorgaande controllers behoorlijk anders. Het kent een touchscreen, motion tracker en andere subtiele verbeteringen en toevoegingen. Hieronder valt ook de ‘Share’ knop wat dienst doet als een knop waarmee je op een gemakkelijke wijze je digitale zaken die je in games bereikt of beleeft te delen, maar waar komt dit idee vandaan?

In een interview met Edge vertelde Shuhei Yoshida dat het hardware team gezamenlijk met het Sony Network Services team en de Worldwide Studios eens per maand een meeting had om de voortgang rondom de PlayStation 4 te bespreken. Eén van de belangrijkste discussiepunten was de integratie met sociale media en de oplossing kwam als een idee van Nathan Gary, welke werkzaam is bij Sony Santa Monica.

Hij opperde het idee om een Share knop toe te voegen aan de controller wat functioneert als een allesomvattende knop. Kort nadat dit idee was gedeeld met Sony achtte Sony dit de beste oplossing en het resultaat mag er dan ook wezen, een daadwerkelijke Share knop op de DualShock 4.

“I think it was [creative director] Nathan Gary in Santa Monica studios who suggested it: how about adding a dedicated button on the controller so that everybody can just press that button to share?”

“It was a pretty quick decision after he suggested it, and I’m sure that he’s pretty proud of his contribution,”

“That was after many months of discussion of how people should be using the PS4 system, and sharing was one of the central experiences that we wanted to include in the system’s development.”

 1.    892 XP
  insanespartan's avatar

  Top idee van een top ontwikkelaar. Had niet beter verwacht.

  Wel grappig dat een first party ontwikkelaar met ideen moet/kan/mag komen

 2.    4027 XP
  tyger1's avatar

  @insanespartan: prachtig ik denk dat de controler helemaal ontworpen is naar de zin van playstations exclusieve Developers en dit is weeral een top idee van Sony playstation . Dat ze ons maar vlug van prijs en release inlichten 🙂

 3.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Grappig, want ik denk juist dat dit ook veel mensen tegen zal staan en dan heb ik het over de mensen die je bijvoorbeeld op je Facebook hebt staan die geen games spelen. Er dat zijn in mijn geval er ook best wat.

  😉

 4.    816 XP
  Josthemaster's avatar

  Dit moet echt een top idee zijn van Sony zelf en van de rest van het katje,ik hoop echt dat die controller echt in de prijzen valt ten opzichten van de PS3 controller.

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Waarom is dit een top idee? Trophies syncen en scores uploaden naar facebook of je EA/Rockstar account gaat momenteel allemaal automatisch zonder dat je er een knop voor nodig hebt.

 6.    158 XP
  Waspoeder's avatar

  Ik deel niks
  Heb geen twitter of facebook ofzo
  Maar eventueel filmpje op youtube zetten kan wel leuk zijn

 7.    892 XP
  insanespartan's avatar

  @tyger1:

  Idd 🙂 ze mogen wel opschieten ja me info. E3 is binnenkort :))