Batman: Arkham Origins werd nog niet zo lang geleden aangekondigd en voorlopig wint onze nieuwsgierigheid het nog van onze teleurstelling dat niet Rocksteady maar Warner Bros. Montreal verantwoordelijk is voor de game. Uiteraard doen meerdere Batman-gerelateerde geruchten momenteel de ronde op het wereldwijde web en één daarvan wijst er hardnekkig op dat Arkham Origins wel eens de eerste titel in de franchise zou kunnen zijn die een multiplayer modus bevat.

Kotaku beweert dat twee bronnen dit nieuws bevestigd hebben, maar geeft ook eerlijk aan dat Warner Bros. zelf weigert om te reageren – wat op zich toch ook al een teken aan de wand is. Eén van beide informanten liet weten dat je de kans zou krijgen om als lid van de bende van Joker of Bane de vleermuisman en zijn sidekick Robin in het stof te doen bijten. Slechteriken als Killer Croc, Deadshot, Deathstroke, Firefly en Black Mask zouden in de modus eveneens hun opwachting maken.

De reden dat de website het nodig acht om dit nieuws met ons te delen is eenvoudig: de bron kwam halverwege maart al aanzetten met verhalen over een derde Arkham-game met de ondertitel “Origins” die zich rond kerstmis zou afspelen. Aangezien dat deel van zijn informatie alvast correct blijkt te zijn, zouden we dus kunnen aannemen dat ook het multiplayergerucht op waarheid berust. Al raden wij toch aan om dit nieuws voorlopig nog met een flinke korrel zout te nemen.

Laten we afsluiten met een vraag naar jullie toe: heeft een Batman-game eigenlijk wel baat bij een multiplayermodus?