http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5177c5e500813.jpg

De tijd dat je zo weer een nieuwe TV kocht omdat je huidige alweer teveel verouderd was, is zo goed als voorbij. Heb je 3 jaar geleden een LED-TV gekocht? Dan doet deze weinig onder voor de huidige TV’s die je ziet hangen in de Media Markt of Saturn. De enige ontwikkeling die redelijk voortvarend is dat zijn de apps voor ‘Smart TV’s’. Maar in de praktijk blijkt dat bar weinig mensen zitten te wachten op al deze toeters en bellen.

Een TV mag voor veel mensen nog altijd gewoon ‘dom’ zijn, als het maar goed beeld geeft en doet wat het moet doen. Al die Apps worden immers wel verschaft door de apparaten die je aangesloten hebt. Elk apparaat wil vandaag de dag immers een “entertainment center” zijn.

LG ondervindt dat de interesse van consumenten in het kopen van gloednieuwe TV’s gedaald is en dat heeft invloed gehad op hun winst. Men verkocht minder TV’s, waardoor een daling van maar liefst 22 procent te zien was in hun kwartaalcijfers, dit was ruim 77 miljoen dollar minder.

Men beweert op een verkoopspurt te rekenen door de komst van nieuwe 3D-TV’s en 4K-TV’s, maar of we het hier nu mee eens zijn, dat valt te betwisten. Wat vinden jullie, zou je jouw TV van een paar jaar oud de deur uit doen voor een (dure) 4K TV? Of kan je huidige TV nog prima een paar jaar mee tot er echte innovatie heeft plaatsgevonden tegen een normale prijs?