Guerrilla Games is voor ons Nederlanders natuurlijk geen onbekende en zij zijn zo bekend geworden door de Sony exclusieve franchise; Killzone. Nu weten we dat ze bezig zijn met Killzone: Mercenary voor de PS Vita en daarnaast natuurlijk Killzone: Shadowfall voor de PS4, maar er is ook een nieuwe IP waarover tot op heden nog niets bekend is.

Nieuwe informatie die recent aan het licht kwam suggereert dat de nieuwe IP van Guerrilla Games schuil gaat onder de noemer ‘The Order’, met als ondertitel ‘1886’. Kortgeleden werd een soortgelijke domeinnaam geregistreerd en werd een trademark aangevraagd voor The Order vanuit ons eigen koude kikkerlandje.

Alsof dat nog niet genoeg informatie is waarover we kunnen gaan speculeren, verscheen er op 18 april vanuit Sony ook nog een aanvraag met dezelfde naam – The Order, maar ditmaal vanuit Amerika.

Omdat Guerrilla nog steeds de focus legt op hun lopende projecten in de Killzone franchise, kan het nog wel een tijdje duren voordat we een officiële aankondiging mogen verwachten van The Order.