Op de PlayStation Meeting kondigde Sony de PlayStation 4 aan en maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om een belangrijke nieuwe feature te introduceren onder de naam; ‘PlayGo’. Dit stelt jou in staat om tijdens het downloaden van een game al met de game te gaan spelen. Op dit moment moet je op zowel de PS3 als PS Vita eerst wachten tot de download helemaal binnen en geïnstalleerd is alvorens je kunt spelen en dat kost tijd.

Die tijd kun je natuurlijk beter spenderen aan het spelen zelf en PlayGo is dan ook een geschenk uit de hemel. Waar het kort op neerkomt volgens Mark Cerny, lead-architect van de PS4, is dat de PlayStation 4 een klein gedeelte download van de totale data en hiermee kun je vervolgens je speelsessie starten. Terwijl je speelt zal de download verder gaan op de achtergrond. De installatie gaat dus ook automatisch, wat wel zo handig is.

“The concept is you download just a portion of the overall data and start your play session, and you continue your play session as the rest downloads in the background,”