Eind vorige maand werd Battlefield 4 officieel onthuld en sindsdien doen er heel wat geruchten de rondte. Enkele werden tot nog toe bevestigd, maar over anderen wordt de komende tijd nog opzettelijk gezwegen. Zo gebeurde dit eerder met de Commander Mode, maar krijgen we wel steeds meer duidelijkheid over Battlelog 2.0.

Toen DICE en Electronic Arts bevestigd hadden dat Battlefield 4 al in de herfst van 2013 zou verschijnen voor de PS3 in plaats van het eerder gecommuniceerde 2014, ging het speculeren van start. Al gauw werd gedacht dat de game nog in oktober zou verschijnen, zoals het dat in 2011 ook deed om Call of Duty: Modern Warfare 3 te kunnen dwarsbomen. En dat doet het nu ook, want gezien het immense aantal pre-orders werd de game al 10 miljoen keer verscheept voordat het überhaupt één maand oud was.

Recent opgedoken pre-order materiaal van retailer EB Games (welke onderdeel is van GameStop en ook de bron van het eerder getoonde promo-materiaal), bevestigt dan ook het vermoeden dat Electronic Arts wederom deze aanpak gebruikt voor de release van Battlefield 4. Mocht de releasedatum van Call of Duty: Ghosts – welke gisteren mogelijk uitgelekt is – inderdaad kloppen, dan zal de geschiedenis zich herhalen en weet Battlefield 4 ongetwijfeld weer heel wat gamerzieltjes stelen van verkoopsgewijze FPS-koning: Call of Duty.

Zoals je op de promotionele poster onder aan dit bericht kunt zien, wordt voor Noord Amerika een releasedatum aangegeven van 31 oktober 2013, wat voor ons een release op 1 november betekent indien de release niet wereldwijd is. Met alle voorgaande informatie in het achterhoofd is het misschien toch niet zo heel onverstandig geweest om de releasedatum aan te passen. Tevens is de betaalde Premium service weer van de partij en hierbij wordt ook al de eerste downloadbare content bevestigd, welke volgens EB Games de naam ‘Drone Strike’ mee krijgt.

Ook zien we wederom een referentie verschijnen naar de Commander Mode en Battlelog 2.0, wat de waarschijnlijkheid van het bestaan van deze extra functies meer geloofwaardigheid meegeven. Denk jij dat de informatie die we hier te zien hebben gekregen klopt of zijn deze gegevens vals?