Herhaalt Electronic Arts hun ‘Call of Duty werende’ aanpak voor Battlefield 4?


Eind vorige maand werd Battlefield 4 officieel onthuld en sindsdien doen er heel wat geruchten de rondte. Enkele werden tot nog toe bevestigd, maar over anderen wordt de komende tijd nog opzettelijk gezwegen. Zo gebeurde dit eerder met de Commander Mode, maar krijgen we wel steeds meer duidelijkheid over Battlelog 2.0.

Toen DICE en Electronic Arts bevestigd hadden dat Battlefield 4 al in de herfst van 2013 zou verschijnen voor de PS3 in plaats van het eerder gecommuniceerde 2014, ging het speculeren van start. Al gauw werd gedacht dat de game nog in oktober zou verschijnen, zoals het dat in 2011 ook deed om Call of Duty: Modern Warfare 3 te kunnen dwarsbomen. En dat doet het nu ook, want gezien het immense aantal pre-orders werd de game al 10 miljoen keer verscheept voordat het überhaupt één maand oud was.

Recent opgedoken pre-order materiaal van retailer EB Games (welke onderdeel is van GameStop en ook de bron van het eerder getoonde promo-materiaal), bevestigt dan ook het vermoeden dat Electronic Arts wederom deze aanpak gebruikt voor de release van Battlefield 4. Mocht de releasedatum van Call of Duty: Ghosts – welke gisteren mogelijk uitgelekt is – inderdaad kloppen, dan zal de geschiedenis zich herhalen en weet Battlefield 4 ongetwijfeld weer heel wat gamerzieltjes stelen van verkoopsgewijze FPS-koning: Call of Duty.

Zoals je op de promotionele poster onder aan dit bericht kunt zien, wordt voor Noord Amerika een releasedatum aangegeven van 31 oktober 2013, wat voor ons een release op 1 november betekent indien de release niet wereldwijd is. Met alle voorgaande informatie in het achterhoofd is het misschien toch niet zo heel onverstandig geweest om de releasedatum aan te passen. Tevens is de betaalde Premium service weer van de partij en hierbij wordt ook al de eerste downloadbare content bevestigd, welke volgens EB Games de naam ‘Drone Strike’ mee krijgt.

Ook zien we wederom een referentie verschijnen naar de Commander Mode en Battlelog 2.0, wat de waarschijnlijkheid van het bestaan van deze extra functies meer geloofwaardigheid meegeven. Denk jij dat de informatie die we hier te zien hebben gekregen klopt of zijn deze gegevens vals?

Boxshot Battlefield 4

Battlefield 4

Releasedatum:
29-11-2013
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1.    7509 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Dat is nu eenmaal marketing 😉

 2. Anoniem -   
  Arjan95's avatar

  Waarom niet op next gen???

 3. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @Arjan95: De game komt ook voor de next-gen consoles, alleen hiervan wordt nog geen datum bekend gemaakt omdat er ook nog geen officiële datum is voor de release van de next-gen consoles.

 4.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Deze strategie van EA haalde een docent van mij bij het vak Strategic Management maar voren, mooi om het hier weer terug te zien.

  Ik denk dat dit voor de neutrale FPS speler een slimme actie is namens EA, die zullen hierdoor hopelijk sneller gaan voor Battlefield 4. Ik heb m’n preorder staan voor ps3 en ps4, kom maar op.

 5. crew Redacteur -    731 XP
  taart0001's avatar

  Ik ga Battlefield 4 wel een kans geven, maar persoonlijk zeg ik heel voorzichtig, wordt het voor mij hoofdzakelijk toch weer Call of Duty Ghosts!

 6.    979 XP
  Mikeyboy's avatar

  Ja, leuk.

  Ben helemaal gek van BF3.
  Maar BF4 ga ik toch echt Next gen halen (mits die daar natuurlijk op uit komt).

 7.    892 XP
  insanespartan's avatar

  Dan wordt het bf4 voor de ps4. En in die tijd alleen nog gta5 voor de current gen

 8. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @Mikeyboy: Die komt idd ook voor de PS4 uit.

  Ik snap nu waar de verwarring vandaan komt, aangezien er een fout in het gameprofiel van Battlefield 4 stond waardoor die slechts voor PS3 getoond werd. Nu moet het weer goed zijn. 🙂

 9.    844 XP
  thom430's avatar

  Tja, dat EA er helemaal opgericht is hun eigen CoD te maken is te zien aan alles, van releasedate tot gameplay.

 10.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  Ik durf met redelijke zekerheid te zeggen dat ook het promotiemateriaal van retailer EB games fanmade is.

  Echter zou de toevoeging van Commandermode een hele goede zaak zijn voor de franchise, omdat Battlefield zich dan nog meer in het rijtje van tactische en strategische shooters zal gaan bevinden, aangezien deze Commandermode toch een enorme strategische invloed zou hebben op de gameplay. Ik hoop daarbij ook dat Squadleaders meer functionaliteiten zullen krijgen als deze Commandermode inderdaad in Battlefield 4 geïmplementeerd zal worden.

 11. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @PattyS3: Dat het fanmade is wil nog niet zeggen dat het niet klopt. In mijn tijd bij Game Mania had ik zovaak niet het materiaal wat wenselijk was voor in de winkel. Dit photoshopten we dan zelf met alle informatie die beschikbaar werd gesteld vanuit ons hoofdkantoor.

  Ik heb redelijk vaak informatie gekregen vanuit HQ wat eigenlijk niet online mocht verschijnen, maar dat werd achteraf pas verteld… maarja, dan had ik het ook al op PSX-Sense geplaatst. :p

 12.    5358 XP
  PattyS3's avatar

  @Sensu: Ok. xD

  Laten we maar hopen dat het klopt dan. Haha. 🙂

 13.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  The fall of battlefield…

 14.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  1 ding is zeker: ik ga zowel cod als bf weren 😀

 15. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @da_teamkilla: AHWWWW, dat vind ik nu jammer.

 16.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  @Sensu:
  geen nekschot plz D:

 17. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  @da_teamkilla: Kan niet, dan moet je toch echt de nieuwe CoD of Battlefield halen xD

 18.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  @Sensu:
  Ha dan ben ik veilig.

 19. Anoniem -   
  84.107.113.xxx's avatar

  @thom430: Hoezo gameplay? Je hebt 1 trailer gezien en dat was single player, eerst zien, daarna pas commentaar