Nadat Sony begin dit jaar de PlayStation 4 onthulde in New York was Microsoft aan zet om met hun next-gen console te komen. Destijds gingen de geruchten rond dat Microsoft de nieuwe Xbox op 24 april zou gaan onthullen, maar een officiële aankondiging bleef uit.

Eergisteren lieten we jullie weten dat Microsoft toch nog vlak voor de E3 de nieuwe Xbox gaat onthullen, namelijk op 21 mei. Toch blijkt achteraf, volgens WindowsITPro, dat Microsoft inderdaad van plan was de nieuwe Xbox op 24 april te onthullen.

De website meldt dat de datum vooruit is geschoven vanwege de PlayStation 4 aankondiging. De voornaamste reden was om de Xbox beter te positioneren tegenover Sony’s platform. Dit suggereert dus dat Sony een behoorlijke indruk heeft achtergelaten die ook bij Microsoft als een ‘klap’ aankwam.

Op 21 mei zullen we het evenement live volgen om te zien in hoeverre de console concurreert, overeenkomt en uniek is in vergelijking met de PlayStation 4.

Additionele informatie voor de geïnteresseerden. Ook weet de website nog te melden dat de console eind dit jaar in de winkels ligt in twee varianten. Een goedkoop en een duurder model. Het goedkope model zal $299 gaan kosten, maar vereist een Xbox Live lidmaatschap voor twee jaar dat $10 per maand kost. Het dure model kost $499 en bevat standaard Xbox Live (wellicht ook voor twee jaar).

Met dank aan: RAAFmaker.