Het is geen geheim dat Sony de afgelopen paar jaar continu een verlies geleden heeft, waardoor de financiële positie van het concern op de beurs fors achteruit is gegaan. Op veel divisies werd verlies geleden, behalve bij de games wat een goed teken is, maar als PlayStation liefhebbers is er logischerwijs ook een hart aanwezig voor Sony zelf.

Het lijkt er nu op dat er eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel is, want Sony heeft namelijk de winstverwachting voor het gehele financiële jaar bijgesteld. Naar boven welteverstaan. Op het moment dat een bedrijf dit naar boven bijstelt geeft dat aan dat Sony vertrouwen heeft in de verkoop van haar producten en dat komt voort uit de vraag van consumenten.

In de eerste instantie verwachtte Sony een winst van 20 miljard yen en dit is maar liefst verdubbeld naar 40 miljard yen. Wel is het zo dat Sony profiteert van een zwakke yen overzees, wat aardig meetelt in de winstverwachting.

Een ander punt dat we niet moeten vergeten is dat Sony recent een reorganisatie heeft ondergaan en dat Sony zowel kantoren in Tokio en New York heeft verkocht. Op 9 mei zullen we meer horen, want dan zal Sony de resultaten van het afgelopen financiële jaar bekend maken.

Als laatste, Kaz Hirai heeft nog niet zo gek lang geleden Sir Howard Stringer als Chairman van Sony opgevolgd en het gaat gelijk een stuk beter met Sony – afgaande op de bijgestelde winstverwachting. Het zogenaamde ‘Kaz Effect’ lijkt dus te werken.

Met dank aan: RAAFmaker