Begin dit jaar werd wereldwijd de PlayStation Store die via webbrowsers te bereiken is uitgerold en toen dook de vraag al snel op of we via de browser de PS3 of Vita automatisch de opdracht konden geven om de aangekochte content te gaan downloaden. Sony was hier destijds mee bezig en inmiddels is deze feature beschikbaar.

Dankzij de laatste firmware kun je content nu via de webstore automatisch in je downloadlijst zetten. Als je dan je console aanzet, dan staan de downloads voor je klaar en kun je beginnen met downloaden. Let wel, de PS3 of Vita gaat niet automatisch aan en de content downloaden als je iets aankoopt en activeert via de webstore.

Het is dus een ‘net niet’ functie, maar dat maakt desondanks weinig uit, want dingen klaarzetten voor download is sowieso wel handig. Los daarvan zijn er wel workarounds om de PlayStation 3 alsnog automatisch te laten downloaden. Hiervoor moet je PlayStation Plus abonnee zijn met daarbij de functie tot automatisch downloaden van updates en content ingeschakeld hebben.

Ook is het mogelijk om via Remote Play op de PlayStation Vita of Xperia telefoons de console op afstand aan te zetten, waardoor deze gaat downloaden.