De RPG fans onder ons hebben misschien afgelopen 5 april een titel gemist, namelijk ArcaniaA: Gothic IV: The Complete Tale. De voorheen PC- en Xbox exclusieve titel zou inmiddels al in de schappen moet liggen, maar de releasedatum is in stilte gekomen en gegaan.

Nu blijkt dus dat de game is uitgesteld naar 31 mei, wat te zien is op de officiële site van de Zweedse uitgever Nordic games, dat laatst op de frontpage verscheen vanwege de overname van de rechten van (onder anderen) de Darksiders en de Red Faction franchise.

The Complete Tale versie van ArcaniA: Gothic IV bevat de (standalone) uitbreiding “Fall of Setarrif”, waarin je nogmaals mag optreden als de redder van het land Argaan. Het lot ligt wederom in onze handen, je kent het zo onderhand wel.

Een klein voordeel van de anderhalve maand uitstel, is dat de game voor €29,98 zal verschijnen in plaats van de eerder opgegeven €39,98. Beter één korting dan géén korting, zullen we maar zeggen. Zal het lange(r) wachten de moeite waard zijn? We gaan het binnenkort zien!