The Witcher 3 ontwikkelaar CD Projekt RED, onder PC gamers veelal vereerd door hun zachtaardige instelling naar fans en (altijd) gratis postgame ondersteuning, heeft bevestigd dat de game geen multiplayer zal bevatten. Dat komt geenszins als een verrassing, want de vorige twee delen hadden dat ook niet.

“There’s no place for multiplayer in so strongly a story-driven game as The Witcher 3. We want to focus on the single-player experience, delivering more than 100 hours of truly immersive gameplay.”

“Geralt can be only one…”

Dit is een goede aanpak van de ontwikkelaar om de reden dat het niet van de “roots” van de serie afwijkt. Ze lijken de uitdrukking ‘verloochen nooit je afkomst’ te hanteren en hebben dat al twee ijzersterke delen lang gedaan. Gelukkig kunnen wij als PlayStation gamers van het volgende deel wel gaan genieten. The Witcher 3 zal in 2014 voor de PS4 verschijnen – de eerste verschijning op een PlayStation console sinds in het bestaan van de franchise.

Projekt RED heeft een tijdje terug gezegd dat ze begonnen zijn aan de ontwikkeling van twee kleinere games waar nog niks over bekend is. Ook moeten we de aankomende sci-fi game Cyberpunk 2077 niet vergeten, welke van dezelfde makers is. Deze game zal overigens wel een multiplayer modus bevatten, maar zal ten vroegste pas in 2015 uitkomen. Dit in verband met andere projecten, waaronder dus The Witcher 3 en de twee nog onaangekondigde games.

Meer bloedmooie plaatjes zien van The Witcher 3: Wild Hunt? Klik dan hier voor een hoop mooie screenshots.