De PS Vita is weer een puzzelgame rijker met het nieuwe en uiterst kleurrijke ‘Jacob Jones and the Bigfoot Mystery’. Het verhaal gaat over een klein speels jongetje dat de naam, hoe raad je het, Jacob Jones draagt. De mollige held moet naar het zomerkamp Camp Eagle Feather en daar komt hij een zeer grootvoetig wezen tegen, waardoor zijn tripje een interessante wending neemt.

Jacob houdt er niet zo van om zich al te veel met andere kinderen bezig te houden – hij is veel liever buiten, of in het gezelschap van zijn ouders. Je kan je dus voorstellen dat het niet zijn idee van plezier is om zijn zomer te spenderen met een boel vreemde kinderen. Maar de ontmoeting met de mysterieuze Bigfoot brengt zijn anders saaie zomer naar een heel nieuw niveau.

Gebruikmakend van de Unreal Engine 3 en door samen te werken met een paar van ’s werelds beste puzzelmakers, evenals de BAFTA genomineerde schrijver George Poles, hoopt ontwikkelstudio Lucid Games echt iets unieks neer te zetten. Hoe de game speelt weten we natuurlijk nog niet, maar dat de game een ongelooflijk hoog gehalte aan charme heeft is wel duidelijk.