Het zal de derde ‘Quell’ titel zijn die Fallen Tree Games’ uitbrengt wanneer het eind mei uitkomt voor de PlayStation Vita. De eerste Quell was een iOS-titel en telde 84 levels, daarna volgde Quell Reflect met hetzelfde aantal levels. De meest uitgebreide versie zal Quell Memento voor de PS Vita worden, met bijna het dubbele aantal levels.

Fallen Tree Games verwijst naar de Quell games als zen puzzel games. Ze willen een game creëren die mensen helpt ontspannen na bijvoorbeeld een lange dag op het werk of op school, aldus de studio’s art director Lewis Boadle.

‘We wanted to create a game that helped people unwind, maybe after a long day at school or work.’

Quell Memento kent een aardig aanbod van meer dan 150 relaxende puzzels. Er zit zelfs een achtergrondverhaal in dat verteld wordt door zowel de verschillende settingen, alsook een voice-over die wel iets weg heeft van de stem van (Sir) Patrick Stewart, wie onder anderen bekend is van de X-Men serie (Xavier).

Quell Memento speelt zich af in de zolder van een vervallen huis en de verteller is een oude man die probeert, dat wat over is gebleven van zijn wazige herinneringen, over te brengen aan de speler. Naarmate de game vordert, transformeert het uiterlijk van het huis steeds ietsje meer naar de look die het nog had toen de man jonger was. Het huis representeert dus hoe goed de man zijn geheugen weet op te frissen. Bekijk de onderstaande trailer voor een eerste impressie.