Van de makers die je games als Dead Island en Call of Juarez hebben gebracht, komt een gloednieuw first person avontuur: Hellraid. Hellraid is een nieuw IP dat eerder schuilging onder de werktitel ‘Project Hell’, maar dat later hernoemt werd, zoals wel vaker het geval is bij werktitels. Zoals de naam al doet verwachten zul je aardig wat ondode creaturen tegenkomen, als we de vrijgegeven screenshots mogen geloven. Gelukkig is ontwikkelaar Techland geen vreemde op het gebied van zombies.

Hellraid wordt omschreven als een ‘first person coöp slasher’ en zal zowel een singleplayer campagne bevatten als een multiplayer modus, waarin het de bedoeling is dat je bewoners van de Hel vernietigd en ondertussen strijd tegen je vrienden in een race voor punten en beloningen. Tot dusver klinkt het in ieder geval goed.

De screenshots geven niet een heel duidelijk beeld als het gaat om hoe de game zal spelen, maar ontwikkelaar Techland meldt dat de game zal beschikken over ‘mêlee, ranged and magical weapons’. Het zou ook de nadruk moeten liggen op willekeurig gegenereerde content en de vijanden en loot zullen iedere keer anders geplaatst worden, wanneer je de game weer opstart.

Hellraid staat gepland voor een release later dit jaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Los van alleen de interessante naam, heeft dit concept onze interesse aardig gewekt. Wat zijn jouw gedachten hierover? Laat het ons weten in de reacties beneden!