Jullie weten het wel, de grote rivaliteit tussen Sony en Microsoft in de gamesbusiness. De PlayStation versus de Xbox 360. De ene exclusieve games tegen de andere. Maar ook de exclusieve games proberen te bemachtigen van de ander. Dit zal altijd blijven en dat is maar goed ook. Goed voor de economie, maar ook goed voor de gamers. Dit weekend is er weer een mooi hoofdstuk bijgekomen in deze oplopende strijd.

Het gaat om twee topgames die exclusief voor de Xbox 360 uitkomen, te weten Left 4 Dead 2 en Mass Effect 2. Beide games zijn exclusief voor de Xbox 360 en zouden onder geen beding naar de PlayStation 3 komen. Maar wat als dit toch gebeurd? Maar liefst twee websites hebben namelijk vermeld dat Mass Effect 2 naar de PlayStation3 komt: De Russische site van Electronic Arts (EA) en de Australische webshop Game. Daarnaast meldde de Russiche EA website ook dat Left 4 Dead naar de PlayStation 3 komt.

Inmiddels is dit al van deze website afgehaald en zowel EA als de ontwikkelaar van Mass Effect 2 BioWare hierop gereageerd. EA zegt dat het om een ‘error’ ging op hun Russische website en is het er al afgehaald. BioWare zegt gewoon heel simpel dat ze geen commentaar hebben op de geruchten.

“We don’t comment on rumors. 🙂 ”

Al met al is dit allemaal een beetje raar, zelfs wel een mooie soap. Zouden wij dat toch in de toekomst met Mass Effect 2 en L4D2 kunnen knallen op de PlayStation 3? Bij deze laten we deze soap voor wat het is en misschien krijgen we binnenkort wel een officiële aankondiging. Wie weet.