Quantic Dream is al behoorlijk vroeg aan de slag gegaan met de PlayStation 4 en hoewel hun focus momenteel op Beyond: Two Souls ligt, zijn ze al met een game voor de volgende PlayStation bezig. Co-founder Guillaume de Fondaumière is dan ook de persoon bij uitstek om te vragen wat hun ervaringen met de nieuwe console zijn.

Tegenover GameSpot gaf hij aan dat de PlayStation 4 hardwarematig als een PC van volgend jaar of over twee jaar is. Hiermee bedoeld hij dat PC’s die pas volgend jaar of over twee jaar standaard zijn, te vergelijken zijn met de PlayStation 4.

Dit in navolging van een eventueel limiet op de PlayStation 4. De PlayStation 3 kent zo zijn limiet en ook de PlayStation 4, maar gezien de console zo krachtig is, zal het wel even duren alvorens men hier tegenaan loopt.

“There are limitations on the PlayStation 3 and there will be limitations on PlayStation 4,”[…]”With the PlayStation 4, it’s something that really is more like the PC of next year or two years.”

Verder gaf hij nog aan dat de beelden die Quantic Dream bij de PlayStation Meeting (hierboven) liet zien slechts een glimp zijn van wat er qua rendering capaciteit mogelijk is. Quantic Dream werkt op dit moment aan een nieuwe engine voor de PlayStation 4, dus hun PlayStation 4 game zal ongetwijfeld verbluffend zijn.