Journalisten moeten maar eens games gaan maken

Wij zijn journalisten in de gamesindustrie, zo kun je ons het beste noemen. Van ons wordt verwacht dat wij een objectieve en eerlijke mening geven over alle footage, problemen, games en noem maar op wat we binnen krijgen. Dit soms tot grote spijt van ontwikkelaars en uitgevers, maar ja, zonder ons wordt er niks over hun product verteld. Daar heeft Dan Marshall van Zombie Cow een oplossing voor.

Aan Gamasutra heeft hij laten weten dat de gamejournalisten, waaronder wij van PS3-Sense natuurlijk ook vallen, maar eens een keertje een game moeten gaan maken. Dit zodat wij een objectievere mening over de games kunnen krijgen. Of kunnen ze bij Zombie Cow gewoon niet tegen een beetje kritiek van de gamejournalisten?

“I think all games journos should be forced to make a game somehow, see how they get on. It gives you a more rounded perspective. It’s really interesting, because as a developer I think you’re slightly more understanding of the process involved, but as a gamer you know whether or not you’re having a good time.”

10 reacties

  1.    3457 XP
    bardfielt's avatar

    Ik zeg hij kan niet tegen kritiek 😉 Wat wel goed zou zijn is dat een review of een cijfer door meerdere mensen moeten worden gegeven. Bijv jij bent FF gek en je revieuwt COD dan zou dat niet zo’n spetterend cijfer worden

  2.    2623 XP
    nis-gens's avatar

    onzin kan je ook al niet tegen kritiek :O

  3.    1386 XP
    ItsRedd's avatar

    Heb Game-Technology gestudeerd, en ik had nergens meer kritiek dan tijdens die studierichting. 😛

  4.    6677 XP
    Myx's avatar

    Je maakt niet zomaar ff een game en dat kan je ook niet als je niet kan code en dat code dat leer je ook cker niet snel.

  5.    2 XP
    Garawak's avatar

    Een Game maken is niet zo moeilijk, maar een echt goede Game die zijn geld zeker waard is wel ….

  6.    260 XP
    AngelEmiel's avatar

    Ik heb ook wel eens een spelletje gemaakt, en als je dan negatieve kritiek krijgt, is dit wel de eerste reactie die je hebt: “Maak er zelf maar eens een.” Ik denk dat hij deels niet tegen kritiek kan, maar hij heeft voor een ander deel wel gelijk!

    PS3-sense zou met een vette game moeten komen, voor psn. XD zou wel vet zijn!

  7.    2623 XP
    nis-gens's avatar

    @AngelEmiel: lol ik zie het al voor mee vette reclame voor sense als die goed verkoopt xD

  8.    954 XP
    patrickg's avatar

    weet je wel hoe moeilijk het is om een game te maken? een keiharde studie van 4 jaar en daarna allemaal moeilijke troep enzo

  9.    74 XP
    steven2610's avatar

    mja er zal altijd kritiek! 😀

  10.    4204 XP
    afca-yuri's avatar

    Wat is dit nou weer voor een onzin.