Maar welke van hun titels gaat als eerste de overstap maken?

Hoewel Rockstar North momenteel hard aan het werk is aan GTA V, welke gepland staat voor een release op de huidige generatie consoles, wordt er ook gekeken naar de toekomst. Er zijn momenteel nog geen plannen om GTA V naar next-gen consoles te brengen, maar vanaf nu is de mogelijkheid er wel.

Ook de mogelijkheid om met een ander IP het debuut op de PS4 te maken is aanwezig, maar laten we even de speculaties achterwege houden en ons focussen op de feiten. Scottish Enterprises heeft enige tijd geleden in RockStar North geïnvesteerd door middel van een schenking van meer dan £1.000.000. Deze schenking is ongeveer 15% van de totale investering voor Rockstar’s ontwikkelingsfondsen – bedoeld voor next-gen ontwikkelingen.

Leslie Benzies, de grote baas achter de schermen van het Schotse Rockstar North, laat weten dat de toekomstige Rockstar titels zeker profijt zullen hebben van de research dat tot op heden is gedaan en waar ze in de toekomst zeker mee verder gaan.

“By supporting Rockstar North in our ongoing commitment to research and development, Scottish Enterprise is helping to keep the studio and Scotland at the forefront of games innovation.”

“Rockstar’s future titles will benefit for years to come.”

Welke game hoop jij dat Rockstar als eerste naar de nieuwe generatie consoles brengt – Grand Theft Auto V, een nieuwe Read Dead Redemption of als grote verrassing Agent als PlayStation 4 exclusive?