De PlayStation 4 is qua architectuur een stuk aangenamer om voor te ontwikkelen en dat betekent dat de kwaliteit van games in theorie nog beter zou moeten zijn. Met die gedachten loopt Sony blijkbaar ook rond, want Shuhei Yoshida (President Sony Worldwide Studios), gaf in een interview met 4Gamers aan dat de PS4 versie van elke multiplatform game de beste zou moeten zijn.

Dat wil niet zeggen dat die versies automatisch het beste zijn, maar Yoshida gaf wel aan dat gamers de PS4 games als beste moeten beschouwen en dat ze die willen spelen. De games zouden grafisch beter moeten zijn, de controller is meer comfortabel ten opzichte van andere controllers en de console is erg gebruiksvriendelijk – zo zal het mogelijk om direct te kunnen wisselen tussen bijvoorbeeld een game en een service als Netflix.

“We need to make sure users consider the PS4 version to be the best and the one that they want to play,”

“That might mean that the graphics are better, the controller is more comfortable, or the point I mentioned earlier about the console being more user-friendly, like you don’t have to turn the power on and off or you can switch between your game and Netflix at will.”

Ook het wisselen tussen verschillende mogelijkheden op het platform is van groot belang. Als voorbeeld nam Yoshida smartphones, want daarop kun je ook zonder enige moeite een programma openen en sluiten op ieder willekeurig moment. De PlayStation 4 zal in feite exact hetzelfde kunnen en dat komt de gebruiksvriendelijkheid behoorlijk ten goede.

“On portable smartphones and tablets, you can start playing as soon as you want to and quit whenever you like,”[…]”PS4 will be a home console that can do that too.”