Sommige gamers lijken een soort affectie te hebben voor het recreëren van bepaalde virtuele videogame voorwerpen, of maken zelfs heuse shortfilms, zoals deze Killzone fanatiekelingen hebben gedaan. Laatst hadden we al het voorbeeld van de jongen die zijn kamer omtoverde in een gameroom waarbij je zo Deus Ex: Human Revolution in zou lopen. En bijvoorbeeld ook in Japan is er een zeer grote cosplay-beweging, waarin mensen kostuums in elkaar knutselen om zich even als hun favoriete game- of anime personage te wanen.

Zo ook deze man, die de voor Dead Space iconische Plasma Cutter weet na te maken en wonder boven wonder werkt het ding nog echt ook. Verwacht alleen geen doormidden gekliefde ledematen en hoofden die van hun rompen af vallen, zo sterk is het wapen nou ook weer niet. Wel branden de lasers met gemak door een plastic zak heen en laat tevens flinke brandplekken op het hout achter.

Gelukkig weet de maker, op YouTube bekend als AnselmoFanZero, zich ook nog een beetje verantwoordelijk te gedragen. Hij geeft namelijk de blauwdrukken niet uit. Stel je voor wat voor een ophef het zou veroorzaken als de Plasma Cutter in massaproductie zou gaan. Onze gok is heel wat jongeren met één paar extra pijnlijke pupillen, alsook een derde oog tussen de wenkbrauwen voor de sier.

Het zal dus erg moeilijk zijn om een exemplaar voor jezelf te maken. De specificaties die we er wel van weten zijn de volgende: het wapen bevat twee 30 milliwatt groene lasers die alleen gebruikt worden om mee te richten en twee blauwe 1500 milliwatt lasers voor het betere bak- en braadwerk. Het gebruikt vier lithium-ion batterijen.

Wil je meer weten over Dead Space 3 en hoe de Plasma Cutter in de game gebruikt wordt, lees dan hier de review. Meer zelfgem