EA heeft de rechten verkregen om Star Wars games te kunnen maken


Door de jaren heen zijn er enorm veel Star Wars games verschenen en die werden veelal ontwikkeld door LucasArts, de eigenaar van de licentie. Sinds het opkopen van LucasArts door Disney zijn de zaken echter anders komen te liggen, want Disney annuleerde alle projecten. Waaronder het veelbesproken Star Wars 1313 – wat als een aparte move beschouwd werd.

Nu enige tijd later hebben we weer nieuws over de toekomst van de Star Wars games, want EA heeft de rechten verkregen om Star Wars games te mogen ontwikkelen. De Star Wars games die EA gaat maken zullen gericht zijn op een ‘core gaming audience’ en deze overspannen alle interactieve platformen en de meest populaire genres.

Drie van EA’s top studio’s gaan werken aan Star Wars games. Zo zullen DICE en Visceral verantwoordelijk zijn voor nieuwe games en ze zullen zich aansluiten bij BioWare die al met Star Wars games bezig was, aldus EA Labels President Frank Gibeau. Helaas is er geen melding gedaan over geannuleerde games die door de nieuwe deal tussen Disney en EA alsnog opgepikt worden.

“Three of our top studios will fulfill that dream, crafting epic adventures for Star Wars fans,” he said. “DICE and Visceral will produce new games, joining the BioWare team which continues to develop for the Star Wars franchise. The new experiences we create may borrow from films, but the games will be entirely original with all new stories and gameplay.”

 1. Anoniem -   
  92.65.131.xxx's avatar

  Dus geen battlefield 2143, maar Battlefront 3?? Star wars FPS met Frostbite??

 2.    150 XP
  maxim380's avatar

  Toch nog kans op Battlefront 3 ๐Ÿ˜€

 3.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  Battlefront is welkom hoor. zou zeker epic kunnen worden met online battles.

 4. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  hoop dat ze 1313 toch nog afmaken

 5.    919 XP
  Floepert's avatar

  Ik vertrouw bioware met een star wars game. Ook al mass effect, en star wars heeft een aantal soortgelijke elementen.
  Verder DICE voor een shooter ofzo ๐Ÿ˜› (battlefront 3 hint hint)

 6.    866 XP
  insanespartan's avatar

  Goed teken dat starwars games een toekomst hebben

 7.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  mooi toch vooral omdat EA het op ALLE consoles gaat releasen

  bron: ign en kotaku

 8.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  Ik houd niet van zeuren maar het valt wel op en ik vraag het me dan ook al een tijdje af, waarom geven jullie in het ene artikel wel een bedankje aan degene die een tip stuurde en in het andere artikel niet? Ik stuurde de tip voor deze info bijvoorbeeld gister nacht al. ๐Ÿ˜›

 9.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  @Patty
  Ik weet nog dat het op volgorde staat an nieuw naar oud en ik ging in meestal pas naar de backoffice van de site als ik zelf nieuws had gevonden.

  Zelf vind ik dit prachtig nieuws, battlefront 3 op de next gen lijkt me geweldig en EA is over het algemeen een goede uitgever. Het management zou in mijn ogen meer focus moeten hebben op constante kwaliteit van de games (bijna altijd 8.0+), maar EA bezit veel goede studio’s. Dice + Battlefront 3 is nu al een hit.

 10.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  *weet natuurlijk niet hoe de overige redacteuren dit doen natuurlijk. Maar het bovenstaand lijkt me over het algemeen te gelden!

 11.    7435 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Ik weet het niet ze hebben toch wel wat goede franchises om zeep geholpen. Dus we zullen het zien. ๐Ÿ˜‰