Zelfs de grootste PlayStation fanboys zijn stiekem benieuwd naar wat Microsoft in zijn mars heeft en binnenkort zullen we dat normaal gezien ook te weten komen. Nu steken er echter geruchten de kop op dat de release van de nieuwe Xbox console, die op 21 mei zou aangekondigd worden, uitgesteld is.

De reden? Wel, Sony heeft blijkbaar de exclusieve rechten op het implementeren van Blu-ray in videogame consoles. Niet onlogisch, aangezien het bedrijf met de PlayStation 3 mee aan de wieg stond van het medium. Deze ‘exclusiviteitsdeal’ zou er nu voor zorgen dat de Xbox 720 – of hoe dat ding ook gaat heten – uitgesteld wordt.

Dit nieuws is momenteel nog niet officieel bevestigd, dus neem het zeker met een flinke korrel zout. Een website die luistert naar de naam Mondbox kwam in het bezit van deze informatie via een bron die in een grote Italiaanse winkelketen werkt. In hoeverre deze betrouwbaar is, weten we niet.

Wat we ook niet weten is of dit vermeende uitstel in een globaal kader geplaatst dient te worden of enkel de Europese markt zal treffen. Enkel de toekomst kan dat soort dingen uitwijzen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.