Saints Row IV, Watch Dogs, GTA V; 2013 lijkt wel het jaar van de free-roaming games. De trailer gaat over de president die een ietwat andere aanpak heeft; een echte Saints Row-aanpak eigenlijk. De trailer is natuurlijk ook voorzien van de nodige dubstep, hoe kunnen we immers zonder?

Saints Row IV kun je vergelijken met GTA V, maar eigenlijk hebben de games behalve free-roaming en een beetje dezelfde opzet weinig met elkaar gemeen. Saints Row gaat vooral voor overdreven gameplay wat voor een hele andere spelervaring zorgt. Saints Row: The Third ging wat te ver en alhoewel het een vette game was waren de bugs te overweldigend. Hopelijk is dit in IV anders.

Saints Row IV is vanaf 23 augustus verkrijgbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De game komt helaas niet naar de next-gen consoles.

Als President van de Verenigde Staten van ‘Merica ben je een presidentiële ass-kicker die in Saints-stijl voor gerechtigheid zorgt wanneer de het buitenaardse koninkrijk, genaamd ‘De Zin’, binnenvalt. Jouw buitenaardse krachten zijn ongeëvenaard, net als jouw vermogen tot het geven van rake klappen! BOOM!