Het is een aardig tijdje geleden dat Firmware-update 3.00 gelaunched is. Vele gamers hadden hier veel van verwacht, maar tevergeefs. Er waren meer klachten over de firmware-update dan positieve reacties. Zo was er het probleem dat vele oude games niet goed werkten sinds de update. Dan heb ik het over de games FIFA 09, UFC: Undisputed 2009, Uncharted: Drake’s Fortune, PlayStation Home en nog veel meer andere games. Deze problemen zijn inmiddels opgelost in een nieuwe firmware-update.

Tevens hadden vele gamers verwacht dat deze firmware-update het zogenaamde ”Cross-game chat” zou gaan bevattten. Met dit kan je gewoon met je vrienden praten via de headset terwijl hij/zij een andere game speelt. Nu heeft een werknemer van Naughty Dog welke betrokken is bij het ontwikkelen van de game Uncharted 2: Among Thieves, Rekliss Abandon, op het Officiële PlayStation Forum laten weten dat hij het Cross-Game chat zal gaan voorstellen. Het bericht is inmiddels verwijderd maar de website Kotaku was er als een speer bij en heeft het bericht nog weten te kopiëren. Het is dus nog niet zeker of dit zal komen in een volgende firmware-update maar de kansen zijn wel groot. Tevens heeft SCE hierop gereageerd. Je kunt hieronder de reacties bekijken.

Naughty Dog’s antwoord:

“Not to mention that the next PS3 firmware update is going to allow cross game chat. So if players use that instead of in game communication then they would also be able to communicate enemies positions.”

Sony’s reactie:

“As you know, we haven’t made any announcements on upcoming firmware and don’t comment on rumour or speculation.”