Volgende Firmware zal Cross-game chat bevatten?

Het is een aardig tijdje geleden dat Firmware-update 3.00 gelaunched is. Vele gamers hadden hier veel van verwacht, maar tevergeefs. Er waren meer klachten over de firmware-update dan positieve reacties. Zo was er het probleem dat vele oude games niet goed werkten sinds de update. Dan heb ik het over de games FIFA 09, UFC: Undisputed 2009, Uncharted: Drake’s Fortune, PlayStation Home en nog veel meer andere games. Deze problemen zijn inmiddels opgelost in een nieuwe firmware-update.

Tevens hadden vele gamers verwacht dat deze firmware-update het zogenaamde ”Cross-game chat” zou gaan bevattten. Met dit kan je gewoon met je vrienden praten via de headset terwijl hij/zij een andere game speelt. Nu heeft een werknemer van Naughty Dog welke betrokken is bij het ontwikkelen van de game Uncharted 2: Among Thieves, Rekliss Abandon, op het Officiële PlayStation Forum laten weten dat hij het Cross-Game chat zal gaan voorstellen. Het bericht is inmiddels verwijderd maar de website Kotaku was er als een speer bij en heeft het bericht nog weten te kopiëren. Het is dus nog niet zeker of dit zal komen in een volgende firmware-update maar de kansen zijn wel groot. Tevens heeft SCE hierop gereageerd. Je kunt hieronder de reacties bekijken.

Naughty Dog’s antwoord:

“Not to mention that the next PS3 firmware update is going to allow cross game chat. So if players use that instead of in game communication then they would also be able to communicate enemies positions.”

Sony’s reactie:

“As you know, we haven’t made any announcements on upcoming firmware and don’t comment on rumour or speculation.”

12 reacties

 1.    107 XP
  mvdr4life's avatar

  beters komt dit er wel, bij sommige games werkt het af en toe niet zo goed met die headset dus dit zou ckrr chill zijn als et er komt

 2.    266 XP
  KiefDelicious's avatar

  Zal eens tijd worden, dan kan de PS3 zich eindelijk gaan meten met de Xbox 360 kwa online gamen! deze kan dat namelijk al vanaf de xbox 1!!!

 3.    141 XP
  jvdr4life's avatar

  Hier heb ik lang op zitten wachten 😀

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  hopelijk word wel es tijd.

 5.    548 XP
  PotAFluX's avatar

  Hopelijk komt er een functie (voor die-hards dan) dat in clanwars crossgame chatting disabled is ofzo. PS3 mag wel eens zijn eigen toernooi hebben. Overal waar ik kom zijn het PC’s of X360’s

 6.    13 XP
  tukker81's avatar

  Alles leuk en aardig, maar van mij mogen ze internetbrowser ook wel een onderhanden nemen. Zodat je meer online filmpjes kunt bekijken want de meeste dingen worden niet ondersteunt door de brouwser. Verder vind ik dat de brouwser nogal vaak vastloopt.

 7.    141 XP
  jvdr4life's avatar

  @tukker81: Tsja, alles heeft een prioriteit he 😉

 8.    50 XP
  brood-plank's avatar

  echt waardeloos dat dit er nii gwn van af begin af aan der niiet in zat, & dan wil sony beter zijn dan microsoft..pfff doen ze goewd hoor (maarniiheus)

 9.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Zal vet zijn 😀

 10.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  persoonlijk zie ik hier het nut niet van in ?

 11.    141 XP
  jvdr4life's avatar

  @nis-gens: Er zijn zoveel EA spellen waarvan de VOIP chat zuigt. Bovendien kun je nu met vrienden praten terwijl ze een ander spel spelen of wanneer je bijvoorbeeld niet bij elkaar in de lobby zit.

 12. Anoniem -   
  80.56.234.193 (Niet geregistreerd)'s avatar

  net of je de positie niet door kunt geven via chat of berichten .. dus mijn stem is er ook dat ie er mag komen !! ps. je hebt ook veel mensen die via de PC met elkaar prate dus wat maakt t uit