De CryEngine 3 moet de kracht achter de mooiste games worden. Deze engine is er ook voor de gameconsoles, zo ook voor de PlayStation 3. De CryEngine 3 moet het allemaal nog realistischer en grafisch mooier maken dan het soms nu al is. We mogen dus een hoop verwachten van games die op deze engine draaien.

Die visie heeft Cevat Yerli ook, de baas van CryTek. CryTek heeft namelijk een nieuwe video van de engine vrijgegeven en daarbij heeft Cevat Yerli gezegd dat ze de beste engine hiermee vrijgeven voor het ontwikkelen van games vandaag de dag en in de toekomst. Bekijk hieronder de nieuwe en prachtige video van de CryEngine 3.

โ€œWith CryEngine 3 we are releasing the best development solution available today and tomorrow. With its scalable graphics and computation it is Next Gen ready and with new features like CryEngine 3 Live Create the best choice for game developers and companies developing serious games applications alike. It is the only game engine solution that enables real-time development.โ€