De komende E3 zal er één worden als geen ander. De nieuwe generatie consoles komt eraan en dat wordt natuurlijk een spektakel als nooit tevoren. Niet alleen Microsoft en Sony zullen hun beste beentje voor zetten, ook Ubisoft en Electronic Arts zullen moeten laten zien wat zij in hun mars hebben voor de voor de next-gen consoles.

EA’s Frank Gibeau liet weten dat ze voor drie van hun ontwikkelaars een game voor de nieuwe generatie zullen gaan onthullen en dit geldt voor EA Sports, BioWare en DICE. De games die ze op de planning hebben staan zullen gaan uitkomen in het fiscale jaar van 2014.

EA Sports

Voor één van de ontwikkelaars, EA Sports, is ondertussen al bevestigd dat het om NBA Live gaat, maar de verschijning van FIFA 14 op de nieuwe generatie consoles is hierdoor niet ineens uitgesloten.

BioWare

Voor BioWare is het meest logische dat we eindelijk meer te zien gaan krijgen van Dragon Age III: Inquisition , waarvan de kans groot aanwezig is dat deze game enkel op next-gen consoles uitgebracht zal gaan worden. Daarnaast kan het hier ook om de nieuwe titel in het Mass Effect universum gaan, maar in het beste geval zullen we beiden te zien krijgen.

DICE

Toch blijft DICE het grootste mysterie van de drie. Natuurlijk zijn ze druk bezig met Battlefield 4, welke ook op de PlayStation 4 uit zal gaan komen. Daarnaast is Mirror’s Edge 2 een optie, waarvan Patrick Bach kort geleden zei dat die franchise te goed is om zomaar “de stop eruit te trekken”. Is dat alles of is DICE in het geheim nog actief met andere projecten?

De mogelijkheden lijken allemaal even denkbaar. DICE is natuurlijk geen kleine speler met momenteel meer dan 300 medewerkers. Kortgeleden is bekend geworden dat zij zich, naast alle lopende projecten, ook nog gaan richten op nieuwe Star Wars games.

Aangezien er hieromtrent officieel nog niets aangekondigd is, lijkt het ons niet echt aannemelijk dat Gibeau refereert naar een nieuwe Star Wars game, omdat de ontwikkelingstijd van slechts één jaar nogal steil is. Het fiscale jaar van 2014 eindigt namelijk al eind maart, 2014.

Welke games verwacht (of hoop!) jij te zien van deze ontwikkelaars op de E3 in juni?