http://www.psx-sense.nl/images/file/img_518a83a70c88b.jpg

Researcher SKFU, ook wel bekend als StreetSkaterFU, ontwikkelt een tool waarmee hij kan zien wat er actief is op het PlayStation Network. Dit beperkt zich niet alleen tot het bekijken welke games er zijn, maar ook welke platformen worden ondersteund. Zo ziet hij dat er inderdaad aparte PlayStation Stores zijn voor bijvoorbeeld de PS3, PS Vita, PSP en Media Go.

Opvallend is alleen dat er ook drie onbekende, vermoedelijk codenamen, zijn gesignaleerd. De PS4 staat ook al in de Store, deze werd volgens SKFU eerst gelist als Orbis en nu PS4. Volgens SKFU lijkt het er dan ook op dat de nieuwe codenamen duiden op nieuwe Sony platformen.

De codenamen zijn respectievelijk Hammerhead, Chihiro en Swordfish. Deze ‘platformen’ maken gebruik van de PlayStation Store, maar zijn nog niet eerder in het nieuws verschenen. Wat de codenamen dan ook betekenen is volstrekt onduidelijk, Hammerhead lijkt alleen geen ondersteuning te hebben voor games. Hammerhead is namelijk de enige waar alleen video ondersteunt wordt, dit is misschien iets wat te maken heeft met Sony’s 4K-videoservice.

Chihiro en Swordfish hebben alleen ook een gamestore, maar voor welk platform? Dat weten we nog niet. Mysterieus is het allerminst, we zijn erg benieuwd wat voor Sony PlayStation platformen er immers nog meer kunnen bestaan.

It is still unknown what they mean, but based on the information gathered until now it seems those are codenames for upcoming SONY platforms.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_518a82e2ec908.jpg

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_518a83613197a.jpg