Wie had ooit gedacht om de naam RuneScape op een PlayStation website tegen te komen? De wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkt maar weer.

RuneScape (Classic), de naam van de game die misschien wel hier en daar wat nostalgische gevoelens bij menig middelbare schoolleerling teweeg brengt. De game waarin je kippen slachtte, botten begroef na ieder gevecht tegen ongedierte, mineralen mijnde, en dat misschien wel bleef doen omdat je geen bal van de quests snapte. Of misschien was ik dat alleen.

Na de twee maanden dat ik gestopt was met spelen is ontwikkelaar Jagex gek genoeg gewoon door gegaan met het uitbreiden van de content en verbeteren van de game’s graphics. Zo kreeg het een hele grote update die de look van de game drastisch veranderde, ook wel tijdens de bèta RuneScape 2 genoemd.

Welnu, het gaat nog een keer gebeuren. Ditmaal nog drastischer dan voorheen. De game zal voorlopig de naam RuneScape 3 dragen en switchen van het oude vertrouwde Java naar het krachtigere HTML5, een format dat prima draait in de meeste browsers én, als het aan de CEO van Jagex Mark Gerhard ligt, ook ooit op consoles.

‘Consoles are easy. If you can just get the console manufacturers to play nice with each other and stop fragmenting the community then we could do something there too.

We’re used to taking on these crazy challenges and pushing things to the limit – HTML5 is a great example of that. A lot of people aren’t ready to go where we’ve gone already, so we think we can do it.’

Voor nu zijn ze eerst bezig met de game naar tablets te brengen. Ze hopen het af te hebben in Q4 van dit jaar. Hij erkende wel dat hij niet tevreden zal zijn met het brengen van de game naar consoles totdat PlayStation gamers kunnen samenspelen met Xbox gebruikers. Zo te horen komt de beste man aan ambitie niet tekort.

RuneScape 3 was op 23 maart 2013 aangekondigd en staat gepland voor release ergens in de zomer.

Heb jij behoefte aan het spelen van de nieuwste RuneScape op je PlayStation? Laat het ons weten in de comments beneden. We zijn ook benieuwd naar jouw avonturen in Gielinor, laat ook die gerust achter.