Ongelooflijk maar waar: RuneScape komt mogelijk naar consoles

Wie had ooit gedacht om de naam RuneScape op een PlayStation website tegen te komen? De wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkt maar weer.

RuneScape (Classic), de naam van de game die misschien wel hier en daar wat nostalgische gevoelens bij menig middelbare schoolleerling teweeg brengt. De game waarin je kippen slachtte, botten begroef na ieder gevecht tegen ongedierte, mineralen mijnde, en dat misschien wel bleef doen omdat je geen bal van de quests snapte. Of misschien was ik dat alleen.

Na de twee maanden dat ik gestopt was met spelen is ontwikkelaar Jagex gek genoeg gewoon door gegaan met het uitbreiden van de content en verbeteren van de game’s graphics. Zo kreeg het een hele grote update die de look van de game drastisch veranderde, ook wel tijdens de bèta RuneScape 2 genoemd.

Welnu, het gaat nog een keer gebeuren. Ditmaal nog drastischer dan voorheen. De game zal voorlopig de naam RuneScape 3 dragen en switchen van het oude vertrouwde Java naar het krachtigere HTML5, een format dat prima draait in de meeste browsers én, als het aan de CEO van Jagex Mark Gerhard ligt, ook ooit op consoles.

‘Consoles are easy. If you can just get the console manufacturers to play nice with each other and stop fragmenting the community then we could do something there too.

We’re used to taking on these crazy challenges and pushing things to the limit – HTML5 is a great example of that. A lot of people aren’t ready to go where we’ve gone already, so we think we can do it.’

Voor nu zijn ze eerst bezig met de game naar tablets te brengen. Ze hopen het af te hebben in Q4 van dit jaar. Hij erkende wel dat hij niet tevreden zal zijn met het brengen van de game naar consoles totdat PlayStation gamers kunnen samenspelen met Xbox gebruikers. Zo te horen komt de beste man aan ambitie niet tekort.

RuneScape 3 was op 23 maart 2013 aangekondigd en staat gepland voor release ergens in de zomer.

Heb jij behoefte aan het spelen van de nieuwste RuneScape op je PlayStation? Laat het ons weten in de comments beneden. We zijn ook benieuwd naar jouw avonturen in Gielinor, laat ook die gerust achter.

Boxshot runescape

runescape

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
 1.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  If you can just get the console manufacturers to play nice with each other

  Oftewel, Runescape komt niet naar de console.

 2.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ik ga het dan zeker weten Downloaden! 😀

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Tien jaar terug speelde ik dit echt veel. Wist niet eens dat het nog bestond maar was toen met vrienden erg vermakelijk.

 4.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Haha ik heb dit vroeger ook veel gespeeld, mooi dat ze nu weer een grote update gaan neerzetten. Als ik het nu zie dan ziet het er al een stuk beter uit dan bij de start van RS2.

  Ik zal zelf nooit meer beginnen met een MMORPG, maar zal dit wel wat gaan volgen. Mooi voor Jagex dat ze de game weer een generatie verder brengen.

 5.    44 XP
  miran150's avatar

  Runescape, wat een ongelooflijk verslavend spel was dat. Weet niet hoe ik ooit gestopt ben met het spelen ervan. Heb er wel veel plezier aan gehad!

 6.    136 XP
  Hoonhorst's avatar

  Episch!
  Ik kijk al uit naar Woodcutting trainen!

 7.    257 XP
  Crition's avatar

  @k1ll1ng5pr33: Hahaha, daarom zei ik ook “de beste man komt aan ambitie niet tekort” XD

 8.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  Ik zit hier met me mond open te lezen, dit is echt vaag xD!

 9. Anoniem -   
  Gerrit's avatar

  Waarom geen Habbo? 🙁

 10.    1034 XP
  mickvl's avatar

  Af en toe durf ik nog steeds wel eens in te loggen, en het nieuwe combat-systeem vind ik nog niet eens zo heel erg. Graag zou ik nog eens 07scape spelen, maar om daar nou voor te gaan betalen is me toch iets te ver.

  Ik hoop dat RuneScape 3, op HTML5, ook op de Vita speelbaar zal zijn. Zeker weten dat ik de draad dan weer oppak!

 11.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  @Gerrit: hahahahaha habbo?

  OT: dit was echt wel een tijdperk joh

 12.    10 XP
  ScreamDrawer's avatar

  Als dit nou in 2007 was, was het geweldig geweest. Toen was Runescape nog goed. Nu is de hele game Pay To Win en echt helemaal verneukt 🙁

 13.    173 XP
  FouadtjuhMaster's avatar

  oww ik speelde dit in groep 7, en ik was toen 10 jaar.. Nu is RuneScape na de verandering schijt (mijn mening)

 14.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Dit zeiden ze al tijden terug, ruim voor de aankondiging van RS3. Wordt voor mij dus eerst zien dan geloven. Meh, ik zie sowieso niet echt een reden om dit op de console te spelen. Lijkt me maar onhandig, of ze moeten op consoles de hele point&click style weghalen zoals met The Sims gedaan is.

  En ja, ik speel nog steeds. Ben owner van een clan van 132 man die ik niet zomaar achter wil laten :p

 15.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @da_teamkilla:
  VERSLAVING 😀
  lol, RS heeft nooit aanspraak gemaakt bij mij terwijl andere jongens van mijn basischool klas toen altijd hellemaal los erop ginger -_-‘

 16.    157 XP
  ps3fan's avatar

  Heb mn account nog altijd op stand-by staan voor als ik er weer eens zin in heb =D

 17.    7378 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Mijn broertje is gestopt nadat zijn account weer eens gehacked was….. Mij heeft het nooit wat gedaan. League of Legends daarentegen vind ik fantastisch 😀