Het fiscale jaar 2013 is inmiddels afgesloten en dat betekent dat de resultaten over dat jaar bekend gemaakt worden van veel beursgenoteerde bedrijven. Ook Sony valt hieronder en dat levert ons nieuwe informatie op over hoe de PlayStation platformen het tussen 1 april 2012 en 31 maart 2013 hebben gedaan en hier vallen een aantal dingen op.

Voor het eerst is het zo dat de PlayStation 3 verkopen zijn teruggelopen. Het gaat overigens niet om een drastische daling, want het totale aantal verkochte units (PS3 en PS2 bij elkaar) lag op 16.5 miljoen. De PlayStation Portable en Vita wisten gezamenlijk 7 miljoen keer te verkopen in het fiscale jaar.

Sony heeft aangegeven over de PlayStation 3 verkopen dat het aantal verkochte units solide is, maar over de PlayStation Vita kan gezegd worden dat het nog niet het gewilde aantal heeft weten te bereiken. Wat de software heeft gedaan is helaas niet bekend.

“Sales are expected to increase significantly primarily due to the planned introduction of the PlayStation®4 (“PS4TM”) in the fiscal year ending March 31, 2014, operating income is expected to be essentially flat year-on-year primarily due to an increase in research and development expenses and marketing expenses related to the introduction of the PS4, offset by the impact of the above-mentioned increase in sales.”

Sony heeft alle vertrouwen in de PlayStation 3 en de PlayStation 4, maar over de handhelds zijn ze een stuk minder zelfverzekerd. Het huidige fiscale jaar verwacht Sony slechts 5 miljoen PlayStation Portables en Vita’s te verkopen. Van de PS3 en PS2 verwacht Sony 10 miljoen units weg te kunnen zetten.