Vanillaware lijkt de PlayStation Vita ontdekt te hebben. Naast het eveneens prachtige handgeanimeerde Dragon’s Crown zijn ze aan het werk aan de 2D actie-RPG game Muramasa Rebirth. Het origineel is een exclusieve Wii game uit 2009, die toentertijd de naam Muramasa: The Demon Blade droeg.

De ontwikkelaar zal de game ondersteunen via DLC met vier extra scenarios die allemaal een extra speelbaar personage toevoegen, alsook nieuwe stages. Dat is niet mis! Check de stijlvolle trailer hier beneden om de game in actie te zien.

Aksys Games heeft de ‘Blessing of Amitabha Collector’s Edition’ voor Muramasa aangekondigd afgelopen maand. De retailversie zal $59,99 kosten en geleverd worden met een ingelijste litho van artwork van de game, samen met wat andere goodies waaronder een PS Vita hoesje en skin. De reguliere versie zal $39,99 zijn en $34,99 in de PlayStation Store volgens de ‘director of production’ van Aksys Games (de uitgever) die een reactie plaatste op het PlayStation Blog.

Je merkte het misschien al aan de dollartekens, het is helaas nog niet bekend of de game in de EU in de schappen komt te liggen. De game zal daar op 25 juni uitkomen. Mocht je de game echt willen hebben tegen die tijd, dan zou je de game kunnen importeren omdat de PS Vita natuurlijk regiovrij is. Wanneer er een Europese releasedatum bekend is lees je het als eerst hier, op PSX-Sense.