Een werknemer bij Sony en niet zo maar eentje, de Senior Business Development Manager Shahid Kamal Ahmad, heeft een tweet gepost waarin hij op prikkelende wijze interesse weet op te wekken. Hij verteld namelijk dat er een “AMAZING big title’ naar de PS Vita komt dat je urenlang vast zal grijpen en niet meer loslaat.

In een tweede tweet als reactie op iemand vertelde hij als klap op de vuurpijl; het is geen indie game. Verwacht dus een full retail versie, ook al blijft de identiteit van het spel nog even een geheim. Bekijk de tweets hier beneden.

Nog iets interessants aan dit verhaal is dat Ahmad hiervoor zijn groene licht gaf (dat is o.a. zijn functie) voor indie games zoals Velocity Ultra, Thomas was Alone, Hotline Miami en ‘dozens more’. Ook heeft hij zijn handtekening onder meer dan 30 titels voor PlayStation Mobile gezet, gewerkt aan PlayStation MiNis, de Move en meer sinds de tijd dat hij voor Sony werkt.

Zijn expertise is dus duidelijk indie games en daarom is het verrassend dat hij erbij vertelde dat het niet een indie game zal zijn. Veel mensen begonnen te speculeren over wat de mogelijke opties zouden kunnen zijn. Een groot aantal denken dat het Minecraft zou kunnen zijn, ook al is het technisch gezien een indiegame. De game is uiteindelijk wel voor de Xbox in fysieke vorm uitgegeven en het zou zeker in het straatje ‘hours a day’ vallen, in de zin van het uren spenderen op je PS Vita.

Wat denk jij dat de nog onaangekondigde game zal worden? Toch een Monster Hunter, of misschien een heel nieuw IP? Laat het gokken maar beginnen in de reacties beneden!