De Resistance franchise die debuteerde bij de lancering van de PlayStation 3 is inmiddels vijf games groot. Drie delen verschenen op de PlayStation 3, één op de PlayStation Portable en één op de PlayStation Vita. Echter sinds het schuiven naar multiplatform ontwikkeling (Fuse) van Insomniac zullen zij geen nieuwe delen meer maken en dat is jammer.

Sterker nog, de hele toekomst van de franchise is onduidelijk. Op een vraag antwoord sessie op Reddit recent vertelde Ted Price (Insomniac CEO) dat de toekomst voor de franchise onduidelijk is, mede omdat Insomniac niet meer terugkeert naar de franchise aangezien het niet hun eigendom is. Toch voegde Price hier aan toe dat hij geleerd heeft om altijd te zeggen; ‘zeg nooit nooit’.

Sony is echter sinds de release van het laatste deel op de PlayStation 3 stil over de toekomst en met de uitspraken van Price lijkt het er steeds meer op dat de franchise voorlopig ten einde is. Misschien dat het ooit nog eens opgepikt wordt voor de PlayStation 4, maar voorlopig lijkt dit niet aan de orde te zijn.

“the future of Resistance is unclear – I’ve said we wouldn’t go back to making Resistance since we don’t own the IP. But I’ve also learned to say ‘never say never.'”

“We probably won’t go back to it. However I’ll never rule out the possibility. I’ve learned that with some things it’s good to leave doors slightly open.”