Watch_Dogs ontwikkelaars vroegen Kaspersky om advies rondom hacken


Het belangrijkste aspect in de gameplay van Watch_Dogs is de mogelijkheid om te hacken en dat maakt de game ook gelijk onderscheidend van anderen. Echter wil Ubisoft dit element wel zo natuurgetrouw mogelijk implementeren in de game en het beste om dat te doen is natuurlijk om advies te vragen. Dit heeft Ubisoft dan ook gedaan en wel bij Kaspersky, zo vertelde Dominic Guay aan Joystiq.

Kaspersky, bekend van beveiligingssoftware voor computers, is bij uitstek een partij om advies te vragen en Ubisoft stuurde hun zo nu en dan ontwerpen van hacking mogelijkheden, waarop Kaspersky advies gaf. Op deze manier probeert Ubisoft het realisme te waarborgen en dat is een interessant uitgangspunt. Sterker nog, het is niet één of andere minigame zoals dat in andere games altijd het geval is.

“We send them some of our designs and we ask them feedback on it, and it’s interesting to see what gets back, sometimes they say, ‘Yeah, that’s possible, but change that word,’ or, ‘That’s not the way it works.’”

Een essentieel onderdeel in het hacken in Watch_Dogs is namelijk het maken van een plan. Dit is een plan dat zich ontwikkelt als een kettingreactie gaandeweg dat je aan het spelen bent. Klinkt erg interessant en innovatief, bovendien maakt dit de gameplay erg uniek en interessant. Wellicht dat we je na de E3 meer over Watch_Dogs kunnen vertellen.

“It’s not about the minigame that will let me open the door, it’s the fact that I’m making a plan, I’m making a plan of how I’m going to chain hacking, shooting, traveling the city and driving to achieve an objective.”

Boxshot Watch Dogs

Watch Dogs

Releasedatum:
27-05-2014
Genre:
Actie
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    365 XP
  WushuDanny's avatar

  Hopelijk niet te realistisch want in het echt kan ik namelijk niet hacken.

 2.    496 XP
  T_inus's avatar

  Goed om te lezen dat ontwikkelaars goed onderzoek doen om een game “realistisch” te maken.

 3.    14 XP
  Sandman's avatar

  Heel goed! Beetje achtergrond info opvragen… nooit verkeerd.

 4.    416 XP
  HellFalcoN-'s avatar

  kan niet wachten. lijkt me zo vet om alles te manipuleren.

 5.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  heel heel tof dit.

 6.    406 XP
  1shot1kill's avatar

  nice 🙂

 7.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Dat is best wel vet.