Bij veel gamers zal april 2011 ongetwijfeld nog bekend staan als een zwarte maand, het PlayStation Network was toen immers langdurig offline. Naast dat werden er ook nog eens 77 miljoen accounts buitgemaakt met persoonlijke gegevens. Veel van deze accounts bevatte niet alleen NAW-gegevens maar ook creditcard informatie en wachtwoorden. Men had ook een verdachte, namelijk de 23-jarige Amerikaanse burger Todd M. Miller. Hij zou al sinds 2008 uitgemaakt hebben van een groep die het gemunt had op Sony’s servers. Hij werd destijds hevig ondervraagd door FBI die later op zijn deur bonsde met een huiszoekingsbevel.

Todd M. Miller had alleen overduidelijk wat te verbergen, Miller had zijn computers namelijk stukgeslagen en de harde schijven verwijderd. Het onderzoek werd toen afgesloten wegens gebrek aan bewijs. Mocht Todd M. Miller echt data gehad hebben die zijn betrokkenheid had kunnen bewijzen, dan was het vernietigen hiervan de verstandigste keuze geweest die hij kon maken. Nu zit hij namelijk maar met slechts een jaar lang huisarrest en 3 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, iets wat hoger had kunnen zijn mocht het bewijs gevonden zijn.

Vernietigen van bewijsmateriaal, of het nu bewijst dat je het wel of niet gedaan hebt, is namelijk strafbaar. Rechter Peter C. Economus heeft dan ook besloten een jaar lang huisarrest op te leggen. Miller meldde aan de rechter dat ze “hem niet meer terug zullen zien”.