De PlayStation Vita had een mooie start met tal van games bij de lancering, maar heeft het sindsdien best zwaar gehad. Verkopen vielen tegen en het leek er op dat er dit jaar vrij weinig games voor de PS Vita zouden verschijnen hoewel daar wel grote titels tussen zitten. Denk aan het recent verschenen Soul Sacrifice en later dit jaar te verschijnen Killzone: Mercenary en Tearaway.

Echter zien we de laatste tijd veel aankondigingen wat betreft games voor de PS Vita. Zo werden eerder deze maand Doki-Doki Universe, CounterSpy en Hohokum aangekondigd, waarvan de laatste zelfs een titel is die je kunt kopen voor de PS3 en Vita, maar ook kunt spelen op de PS4. Er komen dus meer games uit dan van tevoren gedacht wat heel goed nieuws is, want een constante stroom aan content is iets wat de PS Vita hard nodig heeft.

Sony lijkt dit maar al te goed door te hebben en we mogen nog meer aankondigingen verwachten als we Fred Dutton van het PlayStation Blog mogen geloven. Hij geeft in een reactie aan dat er naast deze drie games nog meer in de pijplijn zit. Waarschijnlijk zal dit gebeuren tijdens de persconferentie voorafgaand aan de E3.

“Absolutely. We announced three new titles last week, and there are plenty more reveals coming.”