Voordat de E3 begint zijn er traditioneel altijd de persconferenties. Zo heb je die van Sony, Microsoft, Ubisoft, EA en Nintendo, al ontbreekt die laatste dit jaar. Konami deed dit voor het laatst in 2010 en wellicht weten een aantal van jullie hoe dit is afgelopen.

Het was een combinatie van onbedoelde hilarische momenten, slecht gesproken Engels door Japanners en toen ik dit zelf aan het kijken was kwam zelfs plaatsvervangende schaamte naar boven. Aan de andere kant, ik heb zelf nog nooit zo hard kunnen lachen om een persconferentie dus vermakelijk was het zeker. Als je wilt weten wat we hiermee bedoelen, kijk hier even naar de hoogtepunten van toen.

Het was uiteraard niet de bedoeling dat dit het effect zou zijn toentertijd en Konami pakt het sindsdien anders aan. De Japanse uitgever heeft voor dit jaar wederom een pre-E3 show aangekondigd waar bijvoorbeeld Kei Masuda (producer van) uit gaat leggen wat ze willen gaan doen met de nieuwe Pro Evolution Soccer.

Er zal verder meer informatie naar buiten komen over Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en Mercury Steam toont een nieuwe trailer van Castlevania: Lords of Shadow 2. Als laatste zullen er ook nieuwe titels worden onthuld. Genoeg interessants en dit alles is te volgen via een livestream welke om 19.00 uur Nederlandse tijd begint.